Jeugd Rode Kruis

Rode Kruis op kindermaat

Jeugd Rode Kruis is het Rode Kruis op maat van kinderen en jongeren tussen 6 en 16 jaar. Zo'n 100 Vlaamse gemeenten hebben een eigen jeugdkern die jongeren, jeugdleiders en leerkrachten alles over eerste hulp en het 'grote' Rode Kruis leert.

Alles wordt natuurlijk overgoten met een flinke scheut plezier! Jeugd Rode Kruis leert kinderen en jongeren een schaafwonde verzorgen, een verbandje aanleggen en zelfs een hartmassage toepassen. Maar er is nog veel meer...

Naast de jaarlijkse cursussen en initiaties vindt er maandelijks een activiteit plaats voor de enthousiaste JRK'ers, zoals een stadsspel, bosspel, koken, knutselen, stickerverkoop, ouderavond... Tijdens de activiteiten komen zoveel mogelijk domeinen van het Rode Kruis aan bod. In de zomervakantie gaat ook jaarlijks het JRKamp door waar de leden 5 dagen mogen genieten van een ongelofelijke kampsfeer!

Cursussen en initiaties 

Om kinderen en jongeren vertrouwd te maken met de eerste hulp bij ongevallen richt het Poperingse Jeugd Rode Kruis regelmatig cursussen en initiaties in. Deze cursussen en initiaties worden jaarlijks ingericht voor kinderen en jongeren van 6 tot 16 jaar. 

  • Hupperdehulp! (6 - 8 jaar)
  • Hiep hiep help... (9 - 10 jaar)
  • Helpertje! (11 - 12 jaar)
  • Junior Helper... (13 - 15 jaar) 

Cursussen Jeugd Rode Kruis

JRK - nieuws

Ben je benieuwd naar wat er allemaal gebeurt binnen het Poperingse Jeugd Rode Kruis? Of kijk je als rasechte JRK'er graag eens terug naar de afgelopen activiteiten, cursussen, ... Neem dan zeker eens een kijkje op de pagina met al het JRK - nieuws! 

JRK-nieuws

Geledingen

Jeugd Rode Kruis Poperinge organiseert naast de jaarlijkse cursussen en initiaties ook een maandelijke activiteit. In de zomer wordt er zelfs een gans JRKamp ingericht. Om alles vlot te laten verlopen voor deze activiteiten, die toegangkelijk zijn na het volgen van één van onze bovenstaande cursussen, worden de kinderen en jongeren opgedeeld in verschillende geledingen.