4500 stickers verkocht!

28/04/19

Maandag 15 april gaf Rode Kruis-Poperinge het symbolische startschot van de jaarlijkse stickeractie. Plaatsvervangend burgemeester van Vleteren, Bram Coppein, kocht de eerste sticker uit handen van Marc Devos (afdelingsverantwoordelijke hulpdienst). 4500 mensen volgden in het laatste weekend van april het goeie voorbeeld, en kochten ook een sticker! Met de opbrengst van de jaarlijkse stickeractie investeren we dit jaar in de lokale werking van onze afdeling. 

Investeren in de lokale werking

De opbrengst van de jaarlijkste stickeractie gaat integraal naar de werking van de lokale Rode Kruis - afdeling. De opbrengst wordt bijvoorbeeld geïnvesteerd in de opleiding en bijscholing van de lokale hulpverleners, het organiseren van eerste hulp opleidingen en in materiaal voor de hulpdienst. Zo wordt dit jaar een deel van de opbrengst besteed aan de aankoop van communicatieapparatuur en veldbedden, die kunnen ingezet worden bij preventieve hulpacties, rampen en evacuaties.

MEER INFO OVER DE LOKALE WERKING 

Playmobil

Voor de afbeelding op de stickers houden we echter vast aan traditie en werd een figuurtje gezocht dat sinds jaar en dag erg populair is. Met plezier en respect voor hun inzet heeft Playmobil – in samenwerking met het Rode Kruis – een mini-held ontworpen. Een held, want dat zijn ze: de vrijwillige hulpverleners van het Rode Kruis.

MEER INFO OVER DE STICKERFIGUUR

Vleteren hartveilig!

Plaatsvervangend burgemeester Coppein was trots de eerste sticker te mogen kopen gezien de gemeente Vleteren afgelopen jaar de titel “Hartveilige Gemeente” mocht ontvangen uit handen van Rode Kruis-Poperinge. De gemeente Vleteren is de derde gemeente in het werkgebied van de lokale Rode Kruis-afdeling die deze titel mag dragen. Eerder gingen ook Poperinge en Lo-Reninge hen voor.

MEER INFO HARTVEILIG GEMEENTE


Verwante items