Eerste hulp leren? Poepsimpel!

15/08/19

Weet jij wat je moet doen bij een verstuiking of een breuk? Welke hulp kan je bieden bij een epilepsieaanval, een beroerte, een hersenschudding of een zonneslag? En wat bij electrocutie, vergiftiging of verdrinking? Kan jij beademen, reanimeren, een bloeding stelpen, verstikking voorkomen en een slachtoffer evacueren?

Eerste hulp, poepsimpel! 

In een eerstehulpcursus van het Rode Kruis leer je in groep hoe je hulp verleent bij kleine en grotere ongelukjes... Je leert nuttige technieken en je krijgt tientallen tips om een slachtoffer zo goed mogelijk te verzorgen. Bovendien krijg je de kans om je eerstehulpkennis regelmatig te herhalen en te oefenen. Eerste hulp leren is zo eenvoudig, waarom dus niet? 

Cursussen voor volwassenen...

Cursus Eerste Hulp

Je leert kleine en grote wonden verzorgen, bloedingen stelpen, omgaan met verslikking, breuken, verstuikingen en ontwrichtingen. Ook vergiftigingen en hoofd- en wervelletsels komen aan bod en de aanpak van een hartaanval of een beroerte. Bovendien leer je reanimeren. En het belangrijkste van allemaal, je leert hoe je zo’n eerstehulpsituatie nu eigenlijk aanpakt. Of het nu om een groot of een klein ongeval gaat. Wilde je al lang weten hoe je het doet? Het kan nu in slechts 12 uur

De cursus start op vrijdagavond 6 september en houdt een vijftal lessen in. Deze gaan telkens door vanaf 19u30 (met uitzondering van de eerste les, die start om 19u15) door op:

 • 6 september
 • 13 september
 • 20 september
 • 27 september
 • 4 oktober

Op het einde van de cursus kan je een examen (6 oktober) afleggen en een brevet Eerste Hulp behalen. De cursus zelf gaat door in de Poperingse Rode Kruis - Lokalen (Gasthuisstraat 3a, 8970 Poperinge). 

Info en inschrijven?

Cursus Helper (vervolgcursus)

Ben ja na de cursus 'Eerste Hulp' op je honger blijven zitten? Wil je je vaardigheden verder verfijnen? Volg dan de cursus Helper, die eveneens 12 uur duurt. Je komt er meer te weten over flauwte, hersenschudding, insectensteken en tekenbeten, kortademigheid, hyperventilatie, onderkoeling, zonneslag en hitteslag, epilepsie, koortsstuipen, diabetes en amputatie.

De cursus Helper gaat van start na het evaluatiemoment van  de cursus Eerste Hulp. De cursus wordt verspreid over een drietal weken en gaat door op vrijdagavond:

 • 11 oktober
 • 18 oktober
 • 25 oktober

Op het einde van de cursus kan je een examen (27 oktober) afleggen en een brevet Helper behalen.

Info en inschrijven

 


Verwante items

 • 20-01-20 #onsdorpgeeft

  Wist je dat er 70% kans is dat iemand ooit een bloedproduct nodig heeft? Dus ook jij of je buurman! Slechts 3,75% van de inwoners van ons werkgebied is donor. Dat willen we graag dit jaar veranderen. Want stel je even voor dat we dit percentage dit jaar kunnen laten stijgen naar 4,75% ... dat zou…

  Lees meer...
 • Rode Kruis Poperinge deelt brevetten uit Zaterdag 19 mei werden tijdens de academische zitting brevetten uitgereikt aan alle geslaagden vande verschillende cursussen. Bij de volwassenen kregen 21 mensen het brevet eerste hulp. 17jongeren volgden de cursus helpertje en junior helper en in de…

  Lees meer...