Hartveilige sportclub

Badmintonclub "DeTreffers" nu ook hartveilig

Badmintonclub "De Treffers" is nu ook een hartveilige sportclub.  In sporthal den Heurk, waar "De Treffers" hun trainingen plaatsvinden, bevindt zich een AED toestel.  De bestuursleden van deze sportclub hebben van Rode Kruis-Overijse een opleiding gekregen om te leren reanimeren en het AED-toestel te gebruiken.  Hiermee hebben ze meteen aan de voorwaarde voldaan om een hartveilige sportclub te worden.  Ze hebben dan ook het logo hartveilig meer dan verdiend.

 

VOK Jezus-Eik is een hartveilige sportclub!

De gemeente Overijse installeerde een AED-defibrillator op de voetbalsite in Jezus-Eik. VOK Jezus-Eik organiseerde twee opleidingen reanimeren en defilibreren onder de deskundige leiding van Rode Kruis lesgevers. Vermits het een buitentoestel is werden ook de buren uit de L. Gunsstraat uitgenodigd.

VOK mag zich verdiend een hartveilige sportclub noemen vermits meer dan 20 % van zijn leden de basiskennis reanimeren en defibrilleren onder de knie heeft.

Jouw sportclub ook HARTveilig?

Wil je van jouw sportclub ook een hartveilige club maken? Neem dan contact op met de verantwoordelijke vorming van het Rode Kruis-Overijse: vorming@overijse.rodekruis.be.