Vrijwilligers voor Brugfigurenproject gezocht!

20/12/16

Laat je inspireren door de Brugfiguren van Rode Kruis Hoeilaart/Overijse

De werkgroep “kinderen in kansarmoede” van het Huis van het Kind Druivenstreek selecteerde het Rode Kruis Brugfigurenproject om aan de vraag naar huiswerkbegeleiding te kunnen voldoen.

Kinderen uit de kleuter- en lagere school van Hoeilaart en Overijse, die het op school moeilijk hebben door allerlei omstandigheden (een moeilijke thuissituatie, onvoldoende taalkennis en ondersteuning thuis, schoolachterstand wegens onstabiele leefomgeving, ...) krijgen individuele aandacht en aanmoediging van vrijwilligers.

De Rode Kruis afdelingen Hoeilaart en Overijse staken de koppen bijeen en gingen op zoek naar vrijwilligers die zich voor dit project wilden inzetten.

Begonnen einde september begeleiden we nu reeds meer dan 20 kinderen in de scholen van Hoeilaart en Overijse.

De oproep naar vrijwilligers in onze kennissenkring bracht al een mooie groep bijeen, zoals op de foto te zien is.

Vermits nog niet alle scholen van Overijse bezocht zijn, en de aanvragen blijven binnenkomen, zijn we op zoek naar meer vrijwilligers om dit mooie project op spoor te houden.

Wat is de rol van de Brugfiguur?

De brugfiguur is de motivator die het kind ondersteunt om huiswerk te maken, om een boek te lezen, taalspelletjes te doen, rekenen te oefenen…

Hij/zij is de “toffe juf/meester”  die op afgesproken tijdstippen thuis langs komt of in de klas.  Steeds in overleg met de juf/meester en de ouders.

De brugfiguur stimuleert de betrokkenheid van de ouders. Kortom, slaat een brug tussen ouders en school.

Rode Kruis verzorgt een basisopleiding.

Op regelmatige tijdstippen komen de brugfiguren bij elkaar om van gedachte te wisselen.  De eerste bijeenkomst ging door op 19/12 (zie foto)

 

Voel je het al kriebelen en heb je minimum één uur per week vrij om een kind te begeleiden?

Neem dan contact op met:

Lea Debrouwer (Rode Kruis-Overijse): Lea.debrouwer@telenet.be 0472/84 13 78

Lea Vandervoort (Rode Kruis-Hoeilaart): Lea.vandervoort@telenet.be 0478/27 46 01