Textielcontainers

22/01/16

Op de groepsfoto (van links naar rechts): Geert Tillieu (Rode Kruis), Nannie Eberhardt (Rode Kruis), Inge Lenseclaes (schepen), Lea Debrouwer (Rode Kruis), Leo Van den Wijngaert (schepen), Jan De Broyer (schepen) en Steven Piessens (Curitas)

 

Je kan er niet naast kijken: sinds kort staan op een aantal strategische plaatsen in Overijse Rode Kruis Textielcontainers opgesteld.

Twintig Rode Kruis textielcontainers

Jaarlijks wordt in Overijse bijna 150 ton kleding ingezameld. Onze Rode Kruis afdeling maakte een akkoord met de milieudienst van de gemeente om 20 Rode Kruis textielcontainers te plaatsen. De kleding, schoenen en textiel die op die manier ingezameld worden zal door Curitas opgehaald worden. Curitas zorgt er voor dat de containers 1 x per week worden leeggehaald. Het opgehaalde textiel wordt gedeponeerd bij een zusterbedrijf in Roeselare waar alles gesorteerd wordt. 95% wordt gerecycleerd en 5% wordt als afval beschouwd. Het Rode Kruis kan dan bij hen terecht als ze één en ander nodig hebben, bijvoorbeeld voor hun asielcentra.
Per locatie ontvangt de lokale afdeling bovendien een vaste éénmalige bijdrage plus een % op het ingezamelde gewicht.

Lokale projecten

Met deze bijdragen kan de afdeling dan lesmateriaal, opleidingen, jeugdwerking en andere projecten ten voordele van de bevolking financieren. Op die manier wordt een deel van de inspanningen van onze inwoners onder de vorm van donaties, opnieuw geïnvesteerd in lokale projecten.
De boodschap is duidelijk:

Deponeer je overtollige kleding in de Rode Kruis textielcontainers in onze gemeente!

Waar vind ik een Rode Kruis textielcontainer?