Rode Kruis-Vlaanderen en Disneyland Paris slaan han-den in elkaar voor jaarlijkse stickeractie

Vanaf donderdag 21 april verschijnen onze vrijwilligers weer massaal in het straatbeeld voor hun jaarlijkse stickerverkoop. Ook de vrijwilligers van de afdeling Ninove zullen post vatten aan grootwarenhuizen om stickers te verkopen. Daarnaast wordt ook ingezet op extra verkoopkanalen via de lokale handelaars.

De sticker van Rode Kruis-Vlaanderen is van donderdag 21 april tot en met donderdag 5 mei te koop voor 5 euro.

We zijn heel trots want dit jaar werken we samen met Disneyland® Paris en prijkt niemand minder dan Minnie op onze sticker! De reden? Disneyfiguren spreken tot de verbeelding en bovendien viert Disneyland® Paris dit jaar zijn 30-jarig bestaan.
“Inclusie en wederzijdse hulp zijn waarden die Disneyland® Paris ook hoog in het vaandel draagt. Het lijkt voor ons dus een natuurlijke match met Rode Kruis-Vlaanderen om hen te helpen met hun belangrijkste fondsenwervingsactie, de gekende stickeractie. We zijn dan ook heel trots dat een van onze bekendste Disneyfiguren dit jaar de sticker mag invullen”, aldus Isabelle Willemsens, Disneyland® Paris Country Director Northern Europe.

De opbrengst van de actie gaat zoals elk jaar naar de lokale werking. Hiermee wordt nieuwe interventiekledij aangekocht voor de vrijwilligers, materiaal voor de cursussen en eerste hulpposten enz. Door te investeren in een sticker, help je helpen, want helpen is geen eenrichtingsverkeer. Helpen is een cirkel, een wederzijdse uitwisseling.

De online stickerverkoop en wedstrijd

De online stickerverkoop vindt gelijktijdig plaats met de reguliere stickeractie: van donderdag 21 april 2022 tot en met donderdag 5 mei 2022. Je surft naar www.koopdesticker.be/ninove en via deze weg kan je ook onze afdeling steunen. De betaling gebeurt online en de opbrengst wordt na de stickeractie doorgestort aan onze afdeling. Jij ontvangt enkele dagen later via Bpost de sticker in de brievenbus.

Wie de sticker omdraait, wordt getrakteerd op een vernieuwde online wedstrijd. Sympathisanten die een sticker hebben gekocht, kunnen tot en met 22 mei 2022 met de toegangscode op de sticker gratis deelnemen aan de wedstrijd. Wie wenst deel te nemen surft naar www.koop-desticker.be/wedstrijd, vult zijn of haar toegangscode in en geeft een antwoord op een kennis- en schiftingsvraag. Elk jaar zorgen we voor een goed gevulde prijzenmand die de moeite loont om mee te doen. Dit jaar maakt de stickerkoper kans op een van volgende prijzen:

    • Vijftig duotickets voor 1 dag in de 2 parken in Disneyland® Paris;
    • Tien verblijven bij Disneyland® Paris van 3d/2n in Disney's Hotel New York - The Art of Marvel + ontbijt en maaltijden voor 4p.;
    • Vijf waardebonnen van 100.000 Delhaize SuperPlus-Punten;
    • Drie Samsung koelkasten;
    • Eén Dovy-keuken op maat;

Het wedstrijdreglement wordt gepubliceerd op www.koopdesticker.be/wedstrijd.