EHBO op evenementen

Voorstelling Hulpdienst


Het Rode Kruis is altijd in de buurt!
Je hebt de vrijwilligers van het Mortselse Rode Kruis zeker al eens aan het werk gezien in en rond onze stad: tijdens sportmanifestaties, Feest op Straat, de jaarmarkt, het eindejaarsvuurwerk, …

Hun aanwezigheid is preventief, ze staan altijd paraat voor het geval er iets zou mislopen.

Al deze vrijwilligers zijn een onderdeel van de hulpdienst van het Rode Kruis van de afdeling Mortsel.

De Mortselse hulpdienst is een dynamische groep, waarbinnen jong en oud met plezier de handen in elkaar slaan om op gepaste wijze eerste hulp te bieden als de nood het hoogst is.

Het Rode Kruis is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Zij zijn immers de ruggengraat van onze afdeling. Beschik je over een gezonde dosis verantwoordelijkheidszin, wil je graag op een loyale manier met anderen samenwerken en je voor het welzijn van anderen inzetten? Dan ben je ongetwijfeld de geknipte man of vrouw die we zoeken en het Rode Kruis zorgt ervoor dat je de nodige opleiding krijgt!

Jouw evenement

Waar veel mensen bij elkaar komen, is er een verhoogd risico op ongevallen. Organiseer je een groot evenement, concert, sportwedstrijd of een andere activiteit? Je kan op ons beroep doen voor een preventieve hulpactie. Onze ervaren en goed opgeleide hulpverleners garanderen een kwaliteitsvolle hulpverlening. Bij elke hulpactie brengen we een AED-toestel (automatische externe defibrillator) mee.

Wij bieden je eerste hulp op maat van je evenement. Je bent zeker van kwalitatieve hulp gebaseerd op jarenlange expertise en wetenschappelijke richtlijnen. Wij garanderen een efficiënte samenwerking.

Preventieve hulpacties zijn echter niet gratis. De Rode Kruisvrijwilligers van Mortsel zetten zich volledig gratis en belangeloos in, maar de kosten voor het ingezette materiaal worden aangerekend aan de organisator van het evenement. Voor de berekening van de kostprijs wordt een systeem van vaste inzetkosten gebruikt voor bijvoorbeeld voertuigen, tenten, medische- of materiaalkoffer, AED-toestel ...

Deze tarieven zijn in gans Vlaanderen gelijk.

Een hulppost aanvragen?

We leggen je graag stap voor stap uit hoe onze samenwerking verloopt en hoe je een hulpactie kan aanvragen.

Contacteer ons

Welkom bij de Hulpdienst van Rode Kruis Mortsel

Waar veel mensen bij elkaar komen, is er een verhoogd risico op ongevallen. Geen nood het Rode Kruis is steeds in de buurt.

2358

vrijwillige uren hulpdienst in 2018

366

bloeddonaties in 2018

61

vrijwilligers op dit moment