Stickerverkoop 2018

17/03/18

 Vanaf donderdag 19 april staan onze vrijwilligers weer met stickers op het kruispunt te zwaaien. Maar waarom zou je in godsnaam een sticker van het Rode Kruis kopen? Goeie vraag! Het antwoord staat voortaan op de sticker gedrukt.

Wist je dat de opbrengst integraal naar de lokale Rode Kruisafdeling gaat? Het geld kan zo gebruikt worden voor bijvoorbeeld materiaal voor de hulpdienst, nieuwe reanimatiepoppen voor de eerstehulpopleidingen, een nieuwe boekenkar voor de ziekenhuisbibliotheek, enzovoort. Dit jaar hebben wij een extra kost : één van onze 3 voertuigen is na 16 jaar trouwe dienst aan vervanging toe!

Per sticker betaal je vijf euro. Door een sticker te kopen investeer je in je omgeving. Je helpt veel mensen uit je buurt. Jezelf inbegrepen, want wie weet heb je op een dag zelf hulp nodig.

Robbedoes en Kwabbernoot sieren de sticker

Robbedoes en Kwabbernoot blazen dit jaar 80 kaarsjes uit. Een echt feestjaar voor hen en als kers op te taart sieren ze de sticker van Rode Kruis-Vlaanderen. 

80-jarige Robbedoes

Robbedoes werd oorspronkelijk bedacht door de tekenaar Rob-Vel om het gelijknamige weekblad een gezicht te geven. De tweede tekenaar Jijé stelde Robbedoes voor aan zijn eeuwige sidekick Kwabbernoot, en de reeks werd wereldwijd succesvol in handen van Franquin. In 2018 bestaat Robbedoes 80 jaar. Naar aanleiding van dit jubileum kregen de Vlaamse toptalenten Marc Legendre en Charel Cambré de unieke kans om Robbedoes in een fris jasje te steken. Zeker het aspect dat het om een eerste ‘Vlaamse’ Robbedoes gaat, wordt enorm geapprecieerd. De eerste Robbedoes Special bezette vorig jaar enkele weken een plek in de top 10 van de best verkochte strips.

Eerste hulp in de kijker

De sticker toont Robbedoes die eerste hulp toedient mét zijn hoogsteigen exemplaar van het eerstehulphandboek ‘Help!’. Hij kan er zo voor zorgen dat het verband op een juiste manier wordt aangebracht en hij krijgt daarbij de hulp van zijn beste vriend Kwabbernoot, graaf van Rommelgem en Spip, hun eigenzinnige eekhoorn.

Waar kan je onze stickers kopen?

Op 19, 20 en 21 april, kan je ons op verschillende kruispunten en aan de winkel van Colruyt-Mortsel terugvinden. Kom je op zaterdag 21 april winkelen op de Statielei... dan maak je veel kans dat onze kinderen van 'Jeugd-Rode-Kruis-Mortsel' je een sticker te koop aanbieden ! 

Een overzichtje vind je hieronder:


Verwante items

376

bloeddonaties in 2017

97

Hulpposten in 2017

61

vrijwilligers op dit moment