Eerste hulp? Samen met Rode Kruis Mechelen-Bonheiden, natuurlijk!

Je hebt ons vast al eens gezien op een wandel- of fietswedstrijd, of op een muziekfestival. Op verzoek van een organisator kunnen de Hulpdienstvrijwilligers van onze afdeling aanwezig zijn op (grote) evenementen, waar het risico bestaat dat mensen (medische) verzorging nodig hebben.

Onze medewerkers staan op zulke evenementen altijd paraat om iemand te helpen die zich onwel voelt, pijnlijke blaren heeft, gevallen is of zwaardere letsels heeft opgelopen.

 "Parkpop. Of het nu regent of net broeierig heet is, op zo’n gratis stadsfestival zie je de dwarsdoorsnede van de Mechelse bevolking elke week weer door de Kruidtuin flaneren. Dat maakt natuurlijk dat je als Rode Kruis-medewerker op alles moest voorbereid zijn: van verloren gelopen kindjes tot de dame die net iets te diep in het glas had gekeken, van schaafwonden na een wild spel op de glijbaan tot flauwtes in de brandende zon. Parkpop lijkt nooit te vervelen: niet voor de feestgangers, maar ook niet voor de hulpverleners. Maar de dankbaarheid is groot en daarom doen we het, elke week opnieuw. Zodat de Mechelaar ongestoord kan feesten, want hij weet dat wanneer het toch fout loopt, wij paraat staan. Altijd. Overal." - Bart Verdeyen

Veel meer dan een tentje plaatsen

Elke hulpactie wordt grondig voorbereid. De vrijwilligers houden rekening met een heleboel factoren: het weer, soort risico’s, aantal aanwezigen, grootte van het terrein… Ze maken ook afspraken met de andere hulpdiensten die aan de hulpactie meewerken. Daarnaast zorgen ze er bijvoorbeeld voor dat ook toegangs- en afvoerwegen vrij zijn om eventuele gewonden snel te kunnen helpen.
 

 

25

vrijwilligers voor opleidingen

13

vrijwilligers voor bloeddonaties