Tevreden terugblik op 2018

04/01/19

Aan het begin van het kersverse jaar blikt Rode Kruis-afdeling Mechelen-Bonheiden tevreden terug op een zeer succesvol 2018.

 

De Rode Kruis-vrijwilligers waren preventief aanwezig op maar liefst 78 festivals, fuiven, sportmanifestaties en andere openbare evenementen.

Traditiegetrouw toonde de Mechelse zomer zich de meest drukke periode, met heel wat muziek en sport in de binnenstad en als afsluiter het stadsfestival Maanrock. Maar ook bij de wedstrijden van het nationaal elftal die her en der op openbare schermen werden getoond, stonden de vrijwilligers paraat om de eerste hulp te verzorgen bij kleine en grote verwondingen.

 

Aangezien de bloedvoorraden in 2018 geregeld onder druk kwamen te staan, verwelkomde Rode Kruis Mechelen-Bonheiden al onze bloed-, plasma- en plaatjesdonoren met open, wat over het ganse grondgebied meer dan 1.000 donaties opleverde.


2018 was eveneens het jaar waarin de inwoners van Mechelen en Bonheiden massaal aan hun eerstehulpkennis werkten. Verspreid over 39 verschillende cursussen leerden maar liefst 311 mensen reanimeren. Sommigen gingen zelfs nog een stapje verder: 59 cursisten behaalden een volwaardig EHBO-diploma.

 

Bij de jeugdafdeling JRK gingen de kinderen dan weer op bezoek bij de hulpdiensten en leerden ze hoe ook zij kunnen helpen in geval van nood.


Kortom, een zeer succesvol jaar en met de eerste preventieve hulpactie tijdens het eindejaarsvuurwerk op de Grote Markt reeds achter de kiezen, belooft ook 2019 op hetzelfde elan verder te gaan.


Interesse in de activiteiten van Rode Kruis Mechelen-Bonheiden of wil je zelf vrijwilliger worden? Bekijk op de site de mogelijkheden of neem contact op met ons via info@mechelen-bonheiden.rodekruis.be! 

 


Verwante items

10

vrijwilligers voor Jeugd Rode Kruis