Hulpverlening busongeval E313

09/12/16

Op 8/12/2016 gebeurde er een ongeval met een bus op de E313, net voor de afrit Grobbendonk.

Vrijwilligers van onze afdeling, die deel uitmaken van een Snel Interventie Team (SIT), werden opgeroepen om mee ter plaatse hulp te verlenen.

Er vertrokken twee vrijwilligers van onze afdeling naar Grobbendonk waar zij meewerkten in het opvangcentrum voor niet- of licht-gewonde passagiers van de bus en hun familie, dat voor de gelegenheid door de Hulpdienst en DSI van Rode Kruis Vlaanderen opgezet werd in een naburig hotel. Zij vingen daar 23 slachtoffers op die er eventueel nog kleine medische zorgen kregen maar vooral psychosociaal ondersteund werden. Zij bleven ter plaatse tot de slachtoffers met een nieuwe bus richting hun thuisplaats, Bilzen vertrokken. Ook daar werden ze in de brandweerkazerne nog opgevangen door vrijwilligers van de plaatselijke afdeling (Hulpdienst) en vrijwilligers van DSI - provincie Limburg.

 


Verwante items

Beeldmateriaal hulpverlening

Ook de pers was massaal aanwezig bij het busongeval op de E313 (08/12/2016 - Grobbendonk). In deze reportage van RTV wordt ook weergegeven hoe onze rampenwerking 'werkt'. Je ziet tevens onze voorzitter, Joris, aan het werk en vangt een glimp op van de ziekenwagen van onze afdeling. Want wij hielpen helpen!

+ Busongeval E313 - 08/12/2016
25

vrijwilligers voor opleidingen

10

vrijwilligers voor Jeugd Rode Kruis