50-jarig bestaan van Rode Kruis - Malle

 

 

Rode Kruis-Malle viert 50-jarig bestaan met tentoonstelling


MALLE – De Malse afdeling van het Rode Kruis viert dit jaar zijn 50-jarig bestaan. Om dat te vieren, installeerden zij een unieke tentoonstelling in het gemeentehuis. Van 29 oktober tot en met 16 november kan je terugblikken op 5 decennia van gepassioneerd vrijwilligerswerk.

 

Wie de komende twee weken passeert in het gemeentehuis, kan er niet naast kijken: de banner van het Rode Kruis wappert vrolijk in de inkomhal en nodigt je uit om verder te lopen naar de expositie op het gelijkvloers en de eerste verdieping.

 

“Met deze tentoonstelling willen we alle vrijwilligers van vroeger en nu in de bloemetjes zetten”, vertelt voorzitter Wilfried Peeters. “Jaarlijks kunnen we rekenen op een 70-tal vrijwilligers die zich non-stop inzetten voor de gemeenschap. Zo ook vrijwilligster Greet Van Damme, die - samen met fotograaf Stanny Correwyn - haar schouders zette onder het project. Ook de gemeente Malle zelf is een partner waar we al jaar en dag mee samenwerken, vandaar dat we de tentoonstelling graag in het gemeentehuis wilden organiseren, in het hart van het dorp.”

 

“Wie de tentoonstelling bezoekt, wordt getrakteerd op enkele historische momenten doorheen ons bestaan”, vult Greet Van Damme aan. “Zo ontwierp fotograaf Stanny Correweyn verschillende fotopanelen waar onder andere een bezoek van Koning Albert te zien is. Ook de stickerverkoop van het Rode Kruis doorheen de jaren kan uiteraard niet ontbreken. Verder hebben we ook verschillende van onze oefenmaterialen uitgestald, zodat mensen een concreet beeld krijgen van wat we precies doen en hoe we hulpverlening oefenen. Boeken over het Rode Kruis en hulpverlening zijn eveneens te raadplegen”, aldus Van Damme.

 

Geïnteresseerden kunnen de tentoonstelling steeds bezoeken tijdens de openingsuren van het gemeentehuis. Vanaf 16 november verhuist de expositie dan naar de Notelaar tot en met vrijdag 7 december. Nadien wordt de expo tot eind januari vertoond in Woonzorgcentrum ter Bleeke.

 

Onze aanwezige vrijwilligers samen met Luc Steeno op bal 50 jaar Rode Kruis-Malle na zijn optreden op 27/10/18

 

 

50-jaar-rode-kruis-malle

 

 

Info: : 0479/ 95 36 97 of hulpdienst@malle.rodekruis.be

(*)

De mobiele tentoonstelling zal vervolgens nog een plaats krijgen in:

1)  het Gemeentehuis, Antwerpsesteenweg 246, Westmalle

vanaf dinsdag 30 oktober tot en met vrijdag 16 november 2018 (3 weken)

2)  de Notelaar, Lierselei 15, Oostmalle

vanaf dinsdag 20 november tot en met vrijdag 7 december 2018 (3 weken)

3)  WZC Ter Bleeke, Blijkerijstraat 71, Oostmalle

vanaf dinsdag 11 december tot en met vrijdag 18 januari 2019 (6 weken)