Organisatie vormingen

Rode Kruis stelt voor: Help! Eerste hulp voor iedereen

Sommige eerstehulpsituaties zijn alledaagser, sommige (gelukkig) wat uitzonderlijker. Toch is het geruststellend als je weet wat je moet doen, in alle situaties. Daarom schreef Rode Kruis-Vlaanderen een dik boek bij elkaar waarmee je bijna alle eerstehulpsituaties aankan.

 Meer informatie over ons handboek 'Help! Eerste hulp voor iedereen'

 Voor meer informatie over de cursussen of over de aankoop van het boek:


Wilfried Peeters 

: 03/384.22.54

: voorzitter@rodekruis.malle.be

of

: vorming@rodekruis.malle.be

 

Cursus Eerste Hulp

Wanneer: telkens op zaterdagvoormiddag van 9u tot 12.15u

●        september: 14/9/2019, 21/9/2019 & 28/9/2019

●        oktober: 5/10/2019, 12/10/2019 & 19/10/2019

●        november: 16/11/2019, 23/11/2019 & 30/11/2019

Plaats: Veiligheidscentrum Malle, Turnhoutsebaan 6, Malle

€: gratis, mogelijkheid tot aankoop handboek (niet verplicht)

Wie: Rode Kruis Malle

Info: Inschrijven verplicht via vorming@malle.rodekruis.be

In de cursus Eerste Hulp (voor iedereen vanaf 16 jaar) ligt de klemtoon voornamelijk op de praktijk. In eerste instantie krijgen huis-, tuin- en keukensituaties de volle aandacht. Daarnaast leren cursisten ook reanimeren en zware bloedingen verzorgen. Aansluitend komen hoofd- en wervelletsels, epilepsie, koortsstuipen en ademhalingsmoeilijkheden aan bod. De cursus gaat ook dieper in op andere noodsituaties zoals onder andere vergiftiging en verdrinking.

 

Cursus Eerste Hulp voor (groot)ouders

Wanneer: 6 juni 2019

Tijd: 19:00u – 22:00u

Plaats: Veiligheidscentrum Malle, Turnhoutsebaan 6, Malle

€: avond gratis, wel mogelijkheid tot aankoop: Eerste hulp bij baby’s en kinderen (€8)

Info: inschrijvingen via ‘vorming@malle.rodekruis.be

 

Geef je het best een kusje op de wonde? Nee, eigenlijk niet. Toch hoeft het niet veel moeilijker te zijn dan dit wijdverspreide gezegde. Je hoeft geen grote expert te zijn om eerste hulp te kunne bieden in eenvoudige of zelfs ernstigere situaties. Door enkele basishandelingen te leren kan je al veel doen. Deze avondsessie wil je daarbij helpen. Achter de bal aan lopen, en struikelen. Op de grond een knikker vinden, en in de neus steken. Een lekkere koek opeten, en zich verslikken. Voor wie vaak in contact komt met baby’s en kinderen, klinken deze situaties vast herkenbaar. Elke dag doen zich kleine ongevalletjes voor. Heel vaak gebeuren die in de thuissituatie. Gewoon in de keuken, in de living, in de tuin. Op plaatsen waar veel baby’s en kinderen samen zijn, moet je nog alerter zijn. Een basiskennis van eerste hulp is dan ook niet onbelangrijk.

Geen kusje op de wonde als advies dus – welk korte, duidelijke stappen die je vertellen hoe je moet reageren als een baby of kind een ongevalletje had, ziek wordt of gewond is. Zo weet je wat je zelf kan doen bij vaak voorkomende verwondingen en bij specifieke ziektebeelden, en wanneer je gespecialiseerde hulp moet raadplegen.

Een avond is voor ongeveer 15 personen. Bij veel interesse zal er een extra avond worden voorzien.