Een speciale donatie

04/12/18

Maandag 3 december 2018 vond de laatste bloedinzameling van 2018 plaats in Maasmechelen. Tijdens deze inzameling en die van maandag 26 november 2018 werden er 144 donoren ontvangen. 10 van deze donoren kwamen voor de allereerste keer bloed geven, dat wordt heel erg geapprecieerd!

De donoren kregen een stukje zelfgemaakte frangipane cake aangeboden door de vrijwilligers van Rode Kruis Maasmechelen. Zo kunnen ze even 'bekomen' na hun donatie, maar zo worden ze, op onze manier, ook bedankt voor hun gift. 

Er was één heel speciale donor aanwezig tijdens de laatste editie van 2018: Theresia Conings. Zij kwam voor de honderdste keer bloed geven! Dat laten we zeker niet ongemerkt voorbij gaan. De dienst bloed van Rode Kruis Vlaanderen voorzag een feestelijke fles prosecco voor Theresia. De vrijwilligers van Rode Kruis Maasmechelen deden er nog een schepje boven op: een groot chocolade tablet van B-art chocolates werd cadeau gegeven. Dit maakte Theresia haar donatie extra speciaal. Bedankt Theresia!

Positief of negatief? Alle bloedgroepen zijn wederom welkom te Maasmechelen in 2019. Check onze website voor de data: https://www.rodekruis.be/afdeling/maasmechelen/wat-kan-jij-doen/geef-bloed/waar-bloed-geven/

Kan je niet wachten tot 2019? Ontdek hoe jij eindejaar nog extra kan verlichten: