Een opleiding volgen

Altijd iemand in de buurt die kan helpen

Een ongevalletje is snel gebeurd...

Je verbrandt je vingers bij het koken, je zit in de file en ziet te laat dat de auto voor je is gestopt, je broer snijdt zichzelf in zijn been bij een reparatieklus, een collega valt van de trap... Meestal is er op zo'n moment geen dokter in de buurt en hangt de eerste hulp af van familie, voorbijgangers of collega's.

Wie snel kan optreden na een ongeval, voorkomt vaak erger. Eerste hulp verlenen is makkelijker dan je denkt want met kleine, eenvoudige handelingen kun je al veel doen. Een brandwonde afkoelen onder de kraan, een bloeding onder controle houden met een drukverband... Het Rode Kruis wil het je graag leren. Zo is er altijd iemand in de buurt die hulp kan bieden als er iets gebeurt.

Opleidingen zijn er voor iedereen

Het aantal opleidingen dat het Rode Kruis aanbiedt is enorm. Voor alle leeftijden en alle doelgroepen is er zeker een opleiding die perfect inspeelt op de concrete noden. Gaande van een basiscursus Eerste Hulp (12 uur) en vervolgcusus Eerste Hulp (12 uur) tot initiaties en themalessen speciaal op uw maat.

Ons Aanbod

Een vraag? / Meer weten?

Contacteer ons en we helpen je graag verder.

+ Contact