Internationale hulp

Wij zijn deel van het grootste internationale netwerk

Het Rode Kruis en de Rode Halve Maan is de grootste humanitaire organisatie van de wereld. 189 landen in de wereld hebben een eigen Rode Kruis- of Rode Halve Maanvereniging met opgeleide vrijwilligers, aangepast hulpmateriaal en een ondersteunende structuur.

Rode Kruis-Vlaanderen draagt actief bij tot de hulpverlening van dit wereldwijd netwerk. Dit door ontwikkelingsprojecten te ondersteunen, hulpgoederen te leveren, gekwalificeerd personeel ter beschikking te stellen, eigen reconstructie- en rehabilitatieprojecten op te zetten, paraat te staan bij rampen en zo meer.


Rode Kruis-Lier wil meer toiletten in Nepal

Afdeling Lier steunde in 2014 een ontwikkelingsproject van Rode Kruis-Vlaanderen in Nepal met een schenking van 1.000 euro. Het project wil het aantal toiletten in 18 wijken in de provincie Kanchanpur drastisch verbeteren. Nu heeft amper 8,75% van de lokale bevolking een toilet.

De overgrote meerderheid van de bevolking in Nepal ontlast zich in openlucht. Hierdoor verspreiden aandoeningen als diarree en cholera zich erg snel. Vooral kinderen onder de 5 jaar sterven aan deze eenvoudig te voorkomen aandoeningen.

De overheid in Nepal wil dat alle inwoners van het land tegen 2017 toegang hebben tot sanitaire voorzieningen. De Nepalese overheid daagt daarom zijn bevolking uit om voortaan toiletten te gebruiken in plaats van zich te ontlasten in de openlucht. Natuurlijk helpt het Rode Kruis om deze doelstelling te behalen!

Dankzij het project zal niet alleen de toegang tot sanitaire voorzieningen verbeteren in de 18 wijken van de dorpen Shankarpur en Raikawar Bichawa in het district Kanchanpur. Ook herstelt het Rode Kruis er watervoorzieningen en informeert het de bevolking over hygiëne.

Minder structureel, maar daarom niet minder noodzakelijk, helpen we actief mee aan fondsenwervende en/of informatiecampagnes. Denk maar aan de geldinzamelingen voor grote rampen in het buitenland.

Een vraag? / Meer weten?

Contacteer Jan en we helpen je graag verder.

 

Jan Van Hove
0476 35 86 89
jvanhove@rodekruislier.be

 

Algemeen
internationale@rodekruislier.be

+ Contact