Ons aanbod

Een ongeval is snel gebeurd. Maar als je meteen hulp biedt, voorkom je vaak erger. Eerste hulp kan echt het verschil maken. Wees gerust, het is makkelijker dan je denkt. Met enkele eenvoudige handelingen kan je al veel doen. Wil je anderen kunnen helpen als er iets gebeurt? Thuis, op school, in de jeugdbeweging, in de sportclub of op het werk. Wij leren je hoe.

 • Opleidingen volgen of organiseren

  Wil je anderen kunnen helpen als er iets gebeurt? Je kan in jouw buurt opleidingen volgen of zelf een opleiding organiseren.

  + Zoek een opleiding
 • Reanimeren en defibrileren

  In het kader van het project "Kortrijk hartveilig" gaan er in 2019 opnieuw 11 opleidingen reanimeren en defibrileren door.

  + Bekijk
 • Themalessen

  Je bent verantwoordelijke van een jeugdvereniging, kinderdagverblijf, sportclub, enz... Bij ons kan je terecht voor themalessen speciefiek gericht op bepaalde doelgroepen. Die lessen gaan van Eerste hulp op zomervakantie, tot Eerste hulp bij huis-, tuin- en keukenongevallen, en Eerste hulp bij sportongevallen. Dit is maar een beperkt aanbod van de mogelijkheden. Wil je weten welke speciefieke opleidingen mogelijk zijn, neem dan contact op met vorming@kortrijk.rodekruis.be

   

  + Bekijk
2013

Verzorgingen

235

Preventieve Hulpacties

114

Geregistreerde vrijwilligers