Vakantie, vakantie...

Vakantiekampen

Als kind moet je in de grote vakantie kunnen genieten, spelen en ravotten. Maar voor kinderen met een maatschappelijk kwetsbare achtergrond is dat niet altijd het geval. Speciaal voor deze kinderen en jongeren van 7 tot 14 jaar organiseren we Vakantiekampen in Vlaanderen.

Tijdens de vakantiekampen krijgen de kinderen veel individuele en positieve aandacht. De grootste kosten van het kamp neemt Rode Kruis-Vlaanderen voor zijn rekening. Aan de ouders vragen we een kleine bijdrage van 35 euro. Als dat niet lukt, springt het OCMW, een sociale organisatie of onze Rode Kruisafdeling bij. Het transport nemen wij als afdeling voor onze rekening.

Aangepaste Vakanties

Deze vakanties zijn toegespitst op mensen met een mentale of fysieke beperking. Ook hun mantelzorger mag mee. De vakanties gaan door in het viersterren-zorghotel Polderwind in Zuienkerke.

Aangepaste vakantiekampen

Dit is een combinatie van beide voorgaande.
Ze zijn bedoeld voor kinderen van 7 tot 14 jaar met een sociaal kwetsbare achtergrond en een mentale of fysieke beperking. Ook hier wordt de kost hoofdzakelijk gedragen door het Tode Kruis.
Onze afdeling staat weer in voor gratis vervoer naar en van het kamp.