Cursus in aantocht!

Opleidingen eerste hulp (EHBO)
Stel dat er straks iemand van je gezin of een collega iets overkomt. Weet je dan hoe je moet reageren? Kan je eerste hulp toedienen bij een verstuiking, een brandwonde of hartfalen? Wij vinden het belangrijk dat mensen elkaar kunnen helpen. Via onze opleidingen leren we je de juiste vaardigheden aan om eerste hulp te bieden. Zo weet je wat je moet doen als er iets gebeurt.

Dé referentie in eerste hulp
Mensen zelfredzaam maken is onze missie. Daarom organiseren we overal in Vlaanderen opleidingen in eerste hulp (EHBO). Onze lesgevers zijn goed opgeleid en beschikken over uitstekend didactisch lesmateriaal. We maken de oefeningen zo realistisch mogelijk en praktijkbeleving staat centraal. Dat maakt ons dé expert op vlak van eerste hulp in Vlaanderen.

Al onze eerstehulprichtlijnen en -publicaties zijn wetenschappelijk onderbouwd. We volgen actief de internationale richtlijnen en vullen ze aan met onze jarenlange expertise, ervaring en onderzoek. Deze ‘evidence-based’ aanpak garandeert dat we altijd de beste adviezen geven. We nemen deze rol zelfs ook internationaal op. Zo ontwikkelden we al eerstehulprichtlijnen die specifiek zijn afgestemd op Europa, Afrika en India.

Cursus in aantocht: 9 september 2018!

Eerste Hulp: iedereen vindt dat iedereen het moet kunnen, maar in de praktijk zijn er nog vele mensen die niet weten wat te doen of die in paniek reageren wanneer ze geconfronteerd worden met een slachtoffer.

Schaafwonden, snijwonden, brandwonden, verstuikingen, beroerte, epilepsie, bewusteloosheid, hartstilstand, ...: wat doe je eraan?

Meer en meer verschijnen ook AED-toestellen in het straatbeeld (cultuurcentrum, openbare plaatsen, sportcentra, hotels). AED staat voor automatische externe defibrillator. Wat doet zo'n toestel? Hoe werkt het en hoe bedien je het?

In cursus Eerste Hulp+Helper leren we het je allemaal. In 12 lessen van 2 uur leren we je reanimeren en een AED gebruiken, symptomen herkennen en basisregels eerste hulp toepassen. Via levensechte simulaties kan je de aangeleerde technieken ook in de praktijk oefenen.

Voor wie is de cursus bestemd? voor iedereen die in 2002 of vroeger geboren is.

Wat kost de cursus? Het volgen van de cursus is volledig gratis, het cursuspakket kost 25 euro.

Wanneer start de cursus? De cursus start op zondag 9 september 2018 om 09.30 u. Per week zijn er twee lessen van telkens 2 uur, nl. zondagvoormiddag van 9.30 u. tot 11.40 u. en woensdagavond van 19.30 u. tot 21.40 u. (telkens 10 minuten pauze inbegrepen). . De cursus eindigt met een proef op zondag 21 oktober.

Waar vinden de lessen plaats? In het Rode Kruislokaal, Broekstraat 46 B te Hallaar (achteraan de brandweerkazerne).

Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem contact op met de verantwoordelijke via vorming@heist-op-den-berg.rodekruis.be

Om elke cursist voldoende te kunnen laten oefenen is het aantal cursisten beperkt tot 16. Wacht dus niet te lang om te informeren en/of in te schrijven!

 

112

mensen leren reanimeren defibrilleren in 2015

255

plasmagiften in 2015

102

plaatselijke Rode Kruisvrijwilligers