Cursus Eerste Hulp in Heist-op-den-Berg

04/07/19

Eerste Hulp...  iedereen vindt dat iedereen het moet kunnen, maar in de praktijk zijn er nog vele mensen die niet weten wat te doen of die in paniek reageren wanneer ze geconfronteerd worden met een slachtoffer.
Schaafwonden, snijwonden, brandwonden, verstuikingen, beroerte, epilepsie, bewusteloosheid, hartstilstand, ...: wat doe je eraan?
Meer en meer verschijnen ook AED-toestellen in het straatbeeld (cultuurcentrum, openbare plaatsen, sportcentra, hotels). AED staat voor automatische externe defibrillator. Wat doet zo'n toestel? Hoe werkt het en hoe bedien je het?
In cursus Eerste Hulp+Helper leren we het je allemaal. In 12 lessen van 2 uur leren we je reanimeren en een AED gebruiken, symptomen herkennen en basisregels eerste hulp toepassen. Via levensechte simulaties kan je de aangeleerde technieken ook in de praktijk oefenen.


Voor wie is de cursus bestemd? voor iedereen die in 2003 of vroeger geboren is.
Wat kost de cursus? Het volgen van de cursus is volledig gratis, het cursusboek (een naslagwerk) kost 25 euro
Wanneer start de cursus? De cursus start op zondag 8 september 2019 om 09.30 u. Per week zijn er twee lessen van telkens 2 uur, nl. zondagvoormiddag van 9.30 u. tot 11.40 u. en woensdagavond van 19.30 u. tot 21.40 u. (telkens 10 minuten pauze inbegrepen). De cursus eindigt met een proef op 20 oktober.

Waar vinden de lessen plaats? In het Rode Kruislokaal, Broekstraat 46 B te Hallaar (achteraan de brandweerkazerne).

Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem contact op met de verantwoordelijke via vorming@heist-op-den-berg.rodekruis.be 
Om elke cursist voldoende te kunnen laten oefenen is het aantal cursisten beperkt. Wacht dus niet te lang om te informeren en/of in te schrijven!


6940

stickers verkocht in 2018 (nieuw record)

190

bloedgevers in CC Zwaneberg op 6 jan. 2016

400

slachtoffers verzorgd in 2015