Harelbeke Hartveilig

Een hartstilstand is tegenwoordig niet meer uit het nieuws weg te denken. Mensen van alle leeftijden worden getroffen door deze levensbedreigende situatie. Volgens de cijfers van de spoedafdeling van AZ Groeninge campus Loofstraat krijgen gemiddeld 26 bewoners van Harelbeke per jaar een hartstilstand. 

Het project 'Harelbeke Hartveilig' wil iets doen aan dit cijfer. In samenwerking met Stad Harelbeke en OCMW Harelbeke zorgen wij ervoor dat zoveel mogelijk mensen opgeleid worden en de mogelijkheid hebben om een mensenleven te redden, als het nodig is.

In de zomer van 2011 is er een samenwerkingsovereenkomst gesloten tussen de verschillende partijen, met elk hun rechten en plichten. Stad Harelbeke en OCMW Harelbeke verbinden zich er toe AED-toestellen beschikbaar te maken voor het publiek in geval van nood. Rode Kruis-Harelbeke gaat de uitdaging aan om de Harelbeekse bevolking te leren reanimeren en defibrilleren met een AED-toestel.

Tot op heden zijn er 6 toestellen publiek beschikbaar in Harelbeke, in geval van nood. 

Wil je een sessie meevolgen en zelf leren reanimeren en defibrilleren met een AED? Neem een kijkje op de kalender en schrijf in via vorming@harelbeke.rodekruis.be

142

geregistreerde vrijwilligers

669

personen opgeleid via Hartveilig