14-daagse: Robbedoes helpt het Rode Kruis

Met trots stellen we het nieuwe stickerfiguurtje voor 2018 voor: Robbedoes !

Een goudeerlijke spring-in-t-veld en een legendarische stripheld. Net als onze meer dan 13.000 vrijwilligers staat Robbedoes samen zijn vrienden altijd en overal klaar om te helpen en problemen op te lossen.

Eerste hulp in de kijker

De sticker toont Robbedoes die eerste hulp toedient met zijn hoogsteigen exemplaar van ons eerstehulphandboek 'Help!.

Hij kan zo toekijken dat het verband op een juiste manier wordt aangebracht. Robbedoes krijgt daarbij de hulp van zijn beste vriend  Kwabbernoot, graaf van Rommelgem en Spip, hun eigenzinnige eekhoorn. (tekenaar Charel Cambré)


80-jarige Robbedoes

Robbedoes werd oorspronkelijk bedacht door tekenaar Rob-Vel om het gelijknamige weekblad een gezicht te geven. De tweede tekenaar Jijé Stelde Robbedoes voor aan zijn eeuwige sidekick Kwabbernoot, en de reeks werd wereldwijd succesvol in handen van Franquin. Dit jaar bestaat Robbedoes 80 jaar. Naar aanleiding van dit jubileum kregen de Vlaamse toptalenten Marc Legendre en Charel Cambré de unieke kans om Robbedoes in een fris jasje te steken. Zeker het aspect dat het om een eerste 'Vlaamse' Robbedoes gaat, wordt enorm geapprecieerd. De eerste Robbedoes Special bezette vorig jaar enkele weken een plek in de top 10 van de best verkochte strips.

Van donderdag 19 april 2017 tot en met donderdag 3 mei 2018 gaan in heel Vlaanderen de Rode Kruisvrijwilligers de straat op voor de jaarlijkse stickerverkoop. Ook de vrijwilligers van het Rode Kruis van Hamont-Achel zetten zich weer in om zoveel mogelijk stickers te verkopen en op die manier hun dagelijkse werking te kunnen financieren.

Een sticker kost vijf euro en geeft bovendien kans op het winnen van een prijs. Met die vijf euro help je mensen uit je buurt. Jezelf inbegrepen.


  • Per sticker betaal je vijf euro. Elke lokale Rode Kruisafdeling heeft haar eigen gepersonaliseerde stickers. Je weet dus exact waar je geld naartoe gaat. Door een stciker te kopen investeer je in je omgeving. Je helpt heel veel mensen uit je buurt. JEzelf inbegrepen. Want wie weet, heb je op een dag zelf hulp nodig.


KOOP JIJ EEN STICKER ?

   

meer info:neem contact op met onze afdelingsverantw. communicatie & werving