Nieuwe AED Gemeentehuis Hamme

10/11/15

Hamme is een gemeente die leeft. Het gemeentebestuur is hiervan meer dan op de hoogte en doet zijn uiterste best voor de inwoners. De band tussen het gemeentebestuur en Rode Kruis afdeling Hamme is, zeker in de huidige tijd, dan ook niet weg te denken.

Hamme werd enkele jaren geleden een Hartveilige gemeente, waarbij  men investeerde in een AED-toestel (Automatische externe defibrillator) en het Rode Kruis in de opleiding van reanimatie en defibrillatie voorziet. Op verschillende locaties in Hamme werden toestellen geplaatst, onder andere in de Gemeentelijke sporthal Meulenbroek, KVK Robur, Restaurant De Watermolen, RVT Meulenbroek, Cloostermans …

Het aantal toestellen in Hamme zal in de toekomst alleen maar uitgebreid worden. Na schenkingen van KWB Hamme-Center en de Garageverkoop  Hamme, werd door de afdelingsraad van Rode Kruis-Hamme besloten om dit geld te investeren in de Hamse bevolking. Niet door onze diensten uit te breiden, wel door de aankoop van een AED-toestel en dit ter beschikking te stellen voor volledige Hamse gemeenschap. Aan de gemeente werd door Rode Kruis-Hamme een AED-toestel geschonken. De gemeente koos hiervoor het Gemeentehuis als meest ideale locatie, het hart van de gemeente. De wekelijkse markt, kermis, de Wuitensmarsen zijn activiteiten waar een AED geen overbodige luxe is.

Maandag 9 november 2015 zal dit AED-toestel aan het Gemeentehuis te Hamme worden geïnstalleerd. Hou alvast 28 november om 11u vrij voor de officiële inhuldiging.


Verwante items