Nieuw team vrijwilligers bloedinzameling Moerzeke

14/06/18

Op donderdag 14 juni 2018, uitgerekend Wereld Bloeddonordag, vond de eerste bloedinzameling plaats onder het nieuwe team Rode Kruisvrijwilligers. Na vele jaren gaf de vriendenkring van bloedgevers Moerzeke/Kastel de fakkel door een het Rode Kruis. Het Rode Kruis zocht, en vond, vrijwilligers om deze inzameling over te nemen. Naast de bloedinzamelingen in Hamme organsiseert Rode Kruis-Hamme nu ook de bloedinzamelingen in Moerzeke.

Bloedinzameling in Moerzeke

In Moerzeke is er 4 keer per jaar een bloedinzameling (één keer per kwartaal). Deze gaat telkens door op donderdagavond van 17u30 tot 20u30. Om de bloedinzamelingen vlot te laten verlopen zijn vrijwilligers onmiskenbaar. Zij zijn het uitangbord van de plaatselijke bloedinzameling!
Tot nu toe werd de bloedinzameling georganiseerd door de Nationale vriendenkring van bloedgevers afdeling Moerzeke/Kastel. Vele jaren verzorgden zij de bloedinzamelingen op Moerzeke en Kastel. Vroeger gingen deze afwisselend door in Moerzeke en in Kastel. De laatste jaren werd Ontmoetingscentrum "De Vrede" in Moerzeke hun vaste stek. Gedurende de jaren hielden zij contact met het bloedtransfusiecentrum, maakten ze de zaal klaar, zorgden ze voor het ontvangst van de bloedonoren, gaven uitleg aan nieuwe donoren, bedienden ze aan de bar de donoren van een drankje en maakte ze tijd voor een praatje.
Rode Kruis-Hamme houd zich eraan deze mensen te bedanken voor hun jarenlange inzet tijdens bloedinzamelingen.

Nieuw team van vrijwilligers

De vriendenkring wil nu hun activiteiten doorgeven aan Rode Kruis-Hamme. Deze zette een campagne op om nieuwe vrijwilligers te werven. Via sociale media, flyers en een pagina op de website zochten ze nieuwe vrijwilligers om de dienst bloed van de afdeling te versterken. Uit de reacties kwam het nieuwe team dat vanaf vandaag de bloedafnames in goede banen zal leiden als vrijwilligers van Rode Kruis-Hamme.
Zij zullen de bloedinzameling zoals deze nu bestaat verderzetten. De locatie (GOC De Vrede) zal nog steeds de thuisbasis blijven van de inzameling in Moerzeke. De vrijwilligers zullen blijven zorgen voor de gezellige sfeer die er hangt tijdens de bloedafname. We willen het, zoals het vorige team het jarenlang gedaan heeft, de donoren het zo aangenaam mogelijk maken tijdens hun donatie.
Rode Kruis-Hamme wenst de nieuwe vrijwilligers alvast vele fijne bloedinzamelingen toe.

Elke donatie helpt!

Elke dag hebben honderden mensen bloed, plasma of bloedplaatjes nodig. Bijvoorbeeld na een ongeval, een bevalling of een operatie. Of omdat ze ziek zijn. Soms moeten zelfs ongeboren baby’s al een bloedtransfusie krijgen. 70% van de bevolking heeft ooit in zijn leven bloed nodig, maar slechts 3% geeft effectief bloed.
Maar al dat bloed inzamelen gaat niet vanzelf! Daarvoor zijn bloedinzamelingen nodig die iedere dag opnieuw met de grootste zorg georganiseerd worden. De bloedinzameling is de eerste stap in een uitgebreide weg van donor tot ontvanger. Met 1 donatie helpen we verschillende mensen.


Verwante items

Bloedafnames Moerzeke

De eerstvolgende bloedafnames in Moerzeke?

+ Je vindt ze hier