Huldiging tijdens nieuwjaarsreceptie 2017

29/01/17

De nieuwjaarsreceptie is de ideale manier om de vrijwilligers eens in de bloemetjes te zetten. Zo was het dit jaar niet anders. Onze pipeband zorgde voor een schotse toets en een schotse traditie.

 

Onze eigen Flanders Red Cross Pipe Band organiseerde dit jaar de nieuwjaarsreceptie. Hoe kan het ook anders dat het een schots tintje had. Naast de schotse aankleding was er ook tijd voor een typisch schots gebruik: de Haggis ceremony. (Foto)
Voorzitter Dirk Van Beem en Burgemeester Herman Vijt mochten deelnemen aan deze ceremonie waarbij de Haggis, soort schotse worst, onder begeleiding van een piper binnengedragen wordt.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie werden er vele brevetten uitgereikt en enkele vrijwilligers gehuldigd.

Maar liefst 35 cursisten mochten het brevet "Help" en "Helper" ontvangen.
Hierin leerden ze de basis van de eerste hulp. Deze opleiding vormt ook de basis voor de hulpverleners van de Hulpdienst.

4 Hulpverleners volgden de cursus "Interventie", 2 volgden de cursus "Verzorging".
Deze cursussen zijn verdere vorming voor onze hulpverleners. De basiskennis van de "Help" en Helper" wordt uitgebreid voor hulpverlening op evenementen en bij rampen.

5 vrijwilligers mochten de Zilveren medaille ontvangen.
Deze onderscheiding ontvingen ze voor 10 jaar actieve inzet binnen het Rode Kruis.

Betsy Heirweg werd, door haar lange, en grote inzet als adjunct-Afdelingsverantwoordelijke Bloed, door het afdelingscommité benoemd tot Ere-Adjunct-Afdelingsverantwoordelijke Bloed.

De gemeente Hamme ontving het label "Gemeente met een Hart" van de dienst voor het Bloed. (Foto)
Door ondersteuning en inspanningen op logistiek, financieel en moreel vlak helpen ze om meer bloeddonoren aan te trekken. Veel mensen hebben bloed nodig, maar weinig mensen geven bloed, zo liet Goedele Loots van he Bloedtransfisiecentrum Oost-Vlaanderen weten.

Uittredend Korpschef van de Politiezone Hamme-Waasmunster, Jan Ketels werd door de afdeling bedankt voor de jarenlange geweldige samenwerking. Hij gaat binnenkort op pensioen. 

 

Foto's ©Rode Kruis-Hamme en ©Koen Baten