Herdenking Rode Kruishulpverleners

05/05/18

Een uniek en historisch Rode Kruisevenement, dat is wat de herdenking van alle Rode Kruishulpverleners die zijn omgekomen tijdens een gewapend conflict sinds Wereld Oorlog I wordt. Zij stierven terwijl ze anderen probeerden te helpen, iets wat nooit zou mogen gebeuren. Als Rode Kruishulpverlener ben je tijdens een gewapend conflict altijd beschermd. We zijn een neutrale organisatie en in geen enkel geval een doelwit.

We zetten ook de internationale campagne #NotATarget extra in de kijker. We zetten onze boodschap op die manier kracht bij en laten iedereen weten dat hulpverleners géén doelwit zijn. Nu niet. Nooit niet.

19u00: We komen samen op de Grote Markt In Ieper, daar start het herdenkingsmoment.
19u30: We wandelen samen in een stoet naar de Menenpoort onder muzikale begeleiding van de Flanders Red Cross Pipe Band. Zij zorgen voor een gepaste melodie tijdens de plechtigheid. Ter ere van alle overleden vrijwilligers legt onze voorzitter tijdens de ceremonie ook een krans neer.
20u00: Samen wonen we The Last Post aan de Menenpoort bij. Na de plechtigheid wandelen we in formatie terug naar de Grote Markt.
21u00: Einde van de plechtigheid.

Kom je met de wagen? Kijk dan hier waar je best parkeert

Menenstraat 8900 Ieper Menenpoort
Bekijk op Google Maps