Gemeente bestuur met een hart geeft bloed

14/11/15

Als Rode Kruisafdeling is de bloedafname een belangrijk onderdeel van onze werking. Dit toonden we reeds aan met ons project “Scholen met een hart” dat vorig schooljaar liep met de basisscholen van de Vrije Scholengemeenschap Hamme. Na het succes van deze actie mochten we tijdens de bloedafnames van april en augustus samen maar liefst 736 bloedgevers verwelkomen waarvan 100 nieuwe donoren. 

Mensen die andere mensen helpen, dat maakt onze samenleving waardevol. Voor gemeentes is het een mooie uitdaging om die solidariteit zoveel mogelijk te stimuleren. Onder andere Aalst, Deinze, Dendermonde, Gent en Sint-Niklaas zijn gemeentes die het belang inzien van een gezonde gemeente. Ook Hamme zal binnenkort aan dit lijstje van “Gemeente met een Hart” toegevoegd kunnen worden. Als afdeling van het Rode Kruis zijn we dan ook fier op onze gemeente dat ze het nut inzien van het geven van bloed. Elke dag hebben honderden mensen bloed, plasma of bloedplaatjes nodig. Bijvoorbeeld na een ongeval, een bevalling of een operatie. 70% van de bevolking heeft ooit in zijn leven bloed nodig, maar slechts 3% geeft effectief zelf bloed. Tot op vandaag is er geen alternatief voor dit bloed en doet men beroep op vrijwillige donoren.

Samen met het Gemeentebestuur willen we het geven van bloed stimuleren in Hamme. Om hun steun te betuigen en de donoren te bedanken voor hun inzet bezochten de Burgemeester en Schepenen de bloedafname in Hamme op vrijdag 13 november. Hierbij doneerde Burgemeester Dhr. Vijt ook zelf bloed.


Verwante items