Bedankt voor uw gift

30/11/18

De bekendste diensten van de afdeling Grimbergen van het Rode Kruis zijn de hulpposten bij allerlei manifestaties, de bloeddonaties die in onze gemeente georganiseerd worden, de gratis eerste hulp cursussen voor de bevolking en de sociale hulp aan o.a. minder mobiele personen.

Hiernaast zijn er ook nog een aantal minder gekende activiteiten zoals internationale projecten van het Rode Kruis opvolgen en de jeugdwerking promoten.

Dit gebeurt allemaal met vrijwilligers die zich gratis en voor niets ten dienste stellen van onze afdeling. Dit zijn allemaal gedreven medewerkers die naast hun dagelijkse taak tijd vrijmaken voor u. Onze afdeling telt momenteel (12/2018) 61 vrijwilligers.

Om de werking veilig en correct te laten verlopen beschikken ze over het nodige materiaal en krijgen ze de nodige opleidingen. De aankopen gaan van een kleefpleister over een defibrillator tot een materiaalwagen voor bijvoorbeeld de hulpdienst. Maar ook de bijscholingen, een reanimatiepop, de huur van een stallingplaats voor onze wagen, een broodje voor de bloeddonoren na een bloedgift enz. kosten geld.

En dit alles kunnen we financieren dankzij de financiële steun van velen.

De afdeling Grimbergen van het Rode Kruis bedankt dan ook iedereen die ons financieel steunt. Onze afdeling leeft vooral van de jaarlijkse stickeractie en de giften die we mogen ontvangen. Hiernaast overleven we ook dankzij de opbrengst van de kledingcontainers, onze stand met Rode Kruis engelen op de kerstmarkt en de muntboxen.

Als u een gift wilt doen, dan mag dat uiteraard altijd op rekeningnummer BE60 7360 0807 1070 van het Rode Kruis Grimbergen. Giften vanaf 40 euro zijn fiscaal aftrekbaar. U ontvangt hiervoor dan ook een fiscaal attest.

Alvast bedankt.


44

preventieve hulpacties gedaan in 2017

23

jaar actief in Grimbergen!