Opleidingen organiseren

Stel dat er straks iemand van je gezin of een collega iets overkomt. Weet je dan hoe je moet reageren? Kan je eerste hulp toedienen bij een verstuiking, een brandwonde of hartfalen? Wij vinden het belangrijk dat mensen elkaar kunnen helpen.

Wist je dat je bij Rode Kruis Gistel in slechts drie uur leert iemand reanimeren en defibrilleren? Via onze opleidingen leren we je de juiste vaardigheden aan om eerste hulp te bieden. Zo weet je wat je moet doen als er iets gebeurt.

Dé referentie in eerste hulp

Mensen zelfredzaam maken is onze missie, wij helpen helpen. Onze lesgevers zijn goed opgeleid en beschikken over uitstekend didactisch lesmateriaal. We maken de oefeningen zo realistisch mogelijk en praktijkbeleving staat centraal. Hiervoor gebruiken wij ongevallensimulanten. Zij maken de verwonding zo levensecht mogelijk na en acteren ziektebeelden en emoties zo realistisch mogelijk. Al onze eerstehulprichtlijnen en -publicaties zijn wetenschappelijk onderbouwd. We volgen actief de internationale richtlijnen en vullen ze aan met onze jarenlange expertise, ervaring en onderzoek. Deze ‘evidence-based’ aanpak garandeert dat we altijd de beste adviezen geven.

Cursus eerste hulpverlening najaar 2019

Wij organiseren een volledige cursus eerste hulpverlening op zaterdag 5 oktober 2019 in het Oud Stadhuis in Gistel (Hoogstraat 1, ruime parkeergelegenheid op de markt en in de straat). Wij starten telkens om 9u, in blokken van 3 uur.

Inschrijven kun je via deze link. Achteraf organiseren wij ook een evaluatiemoment op 7 december.. Indien je slaagt behaal je een brevet die 5 jaar geldig blijft. Hiervoor kun je je ook inschrijven via deze link. Je kan ook deelnemen aan de evaluatie zonder de opleiding te volgen, hoewel we dit niet aanbevelen.

Dus indien je het volledige traject wil volgen, schrijf je je in voor zowel de cursus als de evaluatie.

 

 

Ik wil een opleiding volgen

Cursussen op maat

Wij geven ook themalessen op vraag. Sommige onderdelen staan vast, andere zijn vrij te kiezen.

+ Vraag je les nu aan.