Word brugvrijwilliger

De wereld is niet perfect

Voor de ontwikkeling van een kind is een vlotte schoolcarrière heel belangrijk. Niet alle kinderen krijgen thuis de ondersteuning en begeleiding die ze verdienen. Soms kunnen ouders zelf niet lezen of schrijven, soms kennen ouders de taal niet, soms zijn de ouders door ziekte of andere omstandigheden niet in staat hun kind te helpen...

Jij kan het verschil maken!

Een brugvrijwilliger vormt de 'brug' tussen de school en het thuismilieu. Door wekelijks op hetzelfde moment bij een kind uit de buurt langs te gaan, geef je het kind het duwtje in de rug dat hij of zij hard kan gebruiken. Zo zorg je dat het kind en zijn gezin bijblijft met schoolwerk en dat de ouders de voortgang kunnen volgen. Dit alles uiteraard in nauwe samenwerking met de school: leerkracht, taakleerkracht en directie. 

Praktisch

In De Pinte bieden we je vier maandagavonden opleiding aan vanaf 30 september. We spreken af om 18u45 aan het OCP. Samen met andere kandidaat-brugvrijwilligers rijden we naar het vormingscentrum van het Rode Kruis in Gent voor de sessies. We starten er met een broodje. 

  • 30 september   Kennismaking met de wereld van de Rode Kruisvrijwilliger
  • 7 oktober         De basisopleiding Brugvrijwilliger bij het Rode Kruis: de basis
  • 14 oktober       Eerste Hulpverlening bij kinderen en hun gezin
  • 21 oktober       Sociale Vaardigheden voor de brugvrijwilliger

De vorming is kosteloos, inschrijven verplicht : 

  • Alle gegevens die je invult in dit formulier worden volgens het gegevensbeleid verwerkt. Wil je meer weten over dit beleid én over wat we met jouw gegevens doen? Klik hier voor meer info.

  • Er is nog ontbrekende of foutieve informatie

    Aanmelden
180

Vrijwilligers

10 150

Bloed- en plasmagevers

1000

Cursisten per jaar