Maak het verschil als hulpverlener!

Wil je vrijwilliger worden bij de hulpdienst van Rode Kruis-Gent? Klaarstaan om de eerste zorgen toe te dienen op evenementen, incidenten, manifestaties?

Men komt bij jou voor kleine letsels of voor medische hulp. Aan jou om te oordelen welke hulp je zelf kan verlenen, en waarvoor je een beroep doet op meer gespecialiseerde hulpverleners.

Ook kan je bij onverwachte noodsituaties in het kader van het medisch interventieplan gecontacteerd worden om hulp te bieden of evacuaties te begeleiden. Op regelmatige basis word je bijgeschoold of kan je deelnemen aan oefeningen. Eenmaal je voldoende ervaring hebt als hulpverlener, kan je ingeschakeld worden in de ziekenwagenpermanentie van het Rode Kruis in Gent.

 

Jouw profiel

  • Je hebt een geldig ehbo-brevet ‘helper’ (of een diploma van arts, verpleegkundige of dringende geneeskundige hulpverlening) en je bent bereid nog enkele dagen opleiding bij het Rode Kruis te volgen
  • Je maakt wat tijd vrij voor dit engagement als hulpverlener
  • Je kan goed in team werken, met gespecialiseerde en minder gespecialiseerde hulpverleners

Interesse?

Bezorg ons onderstaande gegevens, en we contacteren je voor de volgende stappen. 

  • Alle gegevens die je invult in dit formulier worden volgens het gegevensbeleid verwerkt. Wil je meer weten over dit beleid én over wat we met jouw gegevens doen? Klik hier voor meer info.

  • Er is nog ontbrekende of foutieve informatie

    Aanmelden

Vrijwilliger bij de hulpdienst: concreet !

 

Rode Kruis-Gent bemant een hulppost op het Europees boksgala in de Gentse Topsporthal. Samen met zes rodekruisvrijwilligers sta je in voor de eerste hulp van sporters en publiek.

Je krijgt een rondleiding en een briefing.  Tijdens het evenement worden probleemsituaties gemeld door omstaanders, via de organisatie of via dienst 112.

Voor medische noodgevallen is er een arts van het Rode Kruis aanwezig en kunnen patiënten met de ziekenwagen naar het nabijgelegen Jan Palfijn-ziekenhuis worden overgebracht.

220

Vrijwilligers in Gent

10 150

Bloed- en plasmagevers in Gent

1000

Cursisten per jaar