Word vrijwilliger sociale hulpverlening

Door allerlei omstandigheden hebben mensen het soms moeilijk om contact te hebben. Een alleenstaande die ziek is, een bejaarde zonder familie, … kunnen af en toe wel een bezoek gebruiken. Als vrijwilliger sociale hulpverlening ga je langs en zorg je voor een aangename babbel.

Jouw profiel

 • je hebt zin in een sociaal engagement
 • je kan enkele uurtjes in de week vrijmaken, liefst overdag
   

Geïnteresseerd ?

Vul onderstaand formuliertje in, en we nemen contact met jou.

 

 • Alle gegevens die je invult in dit formulier worden volgens het gegevensbeleid verwerkt. Wil je meer weten over dit beleid én over wat we met jouw gegevens doen? Klik hier voor meer info.

 • Er is nog ontbrekende of foutieve informatie

  Verzenden

Mieke, vrijwilliger 'Spring eens binnen'

Georgette heeft haar negentigste verjaardag gevierd. Haar echtgenoot is vorig jaar overleden, en sindsdien woont Georgette alleen in haar veel-te-grote huis. Met de steun van haar zoon, een thuisverpleegkundige en de nodige thuishulp kan ze thuis blijven wonen. Voor boodschappen kan ze rekenen op een buur. Georgette kijkt toch zo uit naar het wekelijks bezoek van rodekruisvrijwilliger Mieke. Sinds zes maand hebben ze een vaste afspraak op woensdagvoormiddag. Vaak maar een uurtje, maar Georgette kan er een ganse week van nagenieten.

 • “Spring eens binnen - samen met OCMW Gent”

  Nele Bracke Ondervoorzitter Rode

220

Vrijwilligers in Gent

10 150

Bloed- en plasmagevers in Gent

1000

Cursisten per jaar