Vrijwillige projectcoördinator

Bij Rode Kruis-Gent nemen we regelmatig nieuwe uitdagingen aan. Zo leverden we bijstand bij de winteropvang van daklozen in Gent, bij de opvang van vluchtelingen in Waasmunster, Sijsele en De Pinte. We hebben projecten lopen in samenwerking met OCMW Gent, met het Universitair Ziekenhuis en met het Forensisch Psychiatrisch Centrum.

Bijna dagelijks worden we gecontacteerd door kandidaat-vrijwilligers en bovendien hebben we een bestand van geïnteresseerden die snel kunnen ingeschakeld worden. 

Beschik je over coördinerend talent, dan kan jij het verschil maken: voor de doelgroep, voor de vrijwilligers en voor onze organisatie. We hebben projecten in de sociale hulpverlening, uitdagingen in de medische hulpverlening en opdrachten om een opleidingstraject mee te organiseren.

Jouw profiel

  • je bent een vlotte communicator
  • je hebt menselijk inzicht, je kan met groepen werken, je hebt aandacht voor gevoeligheden
  • je slaagt erin een motiverend kader te creëren waarin vrijwilligers zich willen inzetten en ontplooien
  • je kan enkele uurtjes in de week vrijmaken
     

Iets voor jou?

Contacteer ons. Aarzel niet: jij maakt het verschil! 

 

  • Alle gegevens die je invult in dit formulier worden volgens het gegevensbeleid verwerkt. Wil je meer weten over dit beleid én over wat we met jouw gegevens doen? Klik hier voor meer info.

  • Er is nog ontbrekende of foutieve informatie

    Verzenden

Zorgbib gaat multi-cultureel

In navolging van het bestaande initiatief “zorgbib”, ontstaat het idee om met een aantal rodekruisvrijwilligers een bib te starten in één van de Gentse opvangcentra.

Je regelt een bezoek aan het centrum met enkele vrijwilligers met een talenknobbel om naar de interesse van de vluchtelingen zelf te polsen. Je spreekt af met de verantwoordelijke van de zorgbib om te peilen naar de logistieke organisatie en je informeert naar het aanbod Arabische, Franstalige en Engelstalige boeken bij de centrale bibliotheek van het Rode Kruis.

Met de geïnteresseerde vrijwilligers spreek je de momenten af waarop de vluchtelingenbibliotheek geopend is.

Al snel krijg je feedback dat de vrijwilligers een leuke babbel gehad hebben met de bewoners van het opvangcentrum.

220

Vrijwilligers in Gent

10 150

Bloed- en plasmagevers in Gent

1000

Cursisten per jaar