Een nieuwe interventiewagen?

01/11/17

Het Rode Kruis kan rekenen op ruim 200 vrijwilligers in het Gentse. Deze vrijwilligers stellen zich vrijwillig en onbetaald ten dienste van wie het écht nodig heeft.

Interventievoertuig

Om de inzet van deze vrijwilligers mogelijk te maken, beschikt Rode Kruis-Gent over een interventievoertuig. Na twaalf jaar dienst is het huidige voertuig niet meer rijwaardig. Het bestuur van Rode Kruis-Gent besloot daarom te investeren in een nieuw voertuig. Alleen met de steun van de bevolking - uw steun - is deze aankoop haalbaar.

Tot uw dienst!

Het interventievoertuig wordt door vrijwilligers bijvoorbeeld ingezet voor:

  • de permanentie voor het transport van bloed en bloedproducten tijdens juli en augustus in Oost- en West-Vlaanderen
  • ter plaatse brengen van hulpverleners en medisch materiaal bij grote ongevallen zoals te Wetteren (treinongeval), Dendermonde (crèche), Zaventem en Brussel (aanslagen)
  • waterbedelingen op de snelweg: transport van waterzakjes en vrijwilligers
  • het vervoer van medisch/logistiek materiaal bij grote hulpposten zoals de Gentse Feesten en de stadsloop (zie foto bovenaan)
  • het leveren van noodbedden aan gestrande reizigers bij de aanslagen in Zaventem

Uw steentje

Vrijwilligers van Rode Kruis-Gent staan dag en nacht paraat. Als u nu uw steentje bijdraagt, kunnen we deze hulp blijven bieden. Stort daarom uw bijdrage op rekening BE15 2900 2258 2530 met vermelding ‘Interventievoertuig’. Vanaf 40 euro ontvangt u een fiscaal attest.

Stel het niet uit - in noodsituatie kan ook u op het Rode Kruis rekenen !

download de brief

 


220

Vrijwilligers in Gent

10 150

Bloed- en plasmagevers in Gent

1000

Cursisten per jaar