Afscheid van 'onze' vluchtelingen

19/01/16

Na een verblijf van enkele weken in het tijdelijk opvangcentrum Moerkensheide (De Pinte), verhuizen de asielzoekers morgen naar het opvangcentrum in Lommel. De vrijwilligers van Rode Kruis-Gent leerden in de voorbije weken de mensen achter het etiket 'asielzoekers' kennen.

Deze mensen zijn stuk voor stuk schatten en zal ze allemaal missen. Het is moeilijk om te beseffen dat je hen waarschijnlijk nooit meer zal terug zien. Gelukkig hebben we enkele leuke foto's als aandenken en kunnen deze mensen een kleine Nederlandse conversatie houden door onze hulp. Bedankt Rode Kruis voor de fantastische ervaring. (Elisa, rodekruisvrijwilliger)

Elke dag zorgden vrijwilligers van Rode Kruis-Gent voor activiteiten voor de bewoners. Ze haalden samen nieuwe kleren, deden een uitstap naar het centrum van de gemeente, hielpen een bewoner naar de apotheek, zetten mee de maaltijden klaar, ...

Ik kreeg veel lof over de activiteiten die gedaan werden voor de kinderen, eindelijk eens tijd om samen met hen een tekening te maken of wat te knutselen.  Het zijn dus geen grootse dingen, maar kleine dingen maken soms het verschil. (centrumverantwoordelijke Fedasil)

De samenwerking tussen de rodekruisafdeling en Fedasil verliep heel vlot. Iedereen was enthousiast dat rodekruisvrijwilligers tijd vrijmaakten voor de asielzoekers in hun gemeente. 

En de rodekruisvrijwilligers? Zij wensen dat 'hun' asielzoekers zich ooit ergens terug thuis voelen.


Verwante items

220

Vrijwilligers in Gent

10 150

Bloed- en plasmagevers in Gent

1000

Cursisten per jaar