Jeugd Rode Kruis

Het Rode Kruis dichter bij kinderen en jongeren brengen en kinderen en jongeren dichter bij het Rode Kruis. Dat is waar we bij Jeugd Rode Kruis voor gaan. Altijd met de nodige dosis plezier, natuurlijk!

Onze lokale Rode Kruis-afdeling heeft jarenlang een trots en actieve Jeugd Rode Kruis-kern gehad, sinds enkele jaren is deze helaas afgesloten bij een gebrek aan vrijwilligers en animo. 
Sedert 2021 heeft onze afdeling zijn functie met betrekking tot het Jeugd Rode Kruis opnieuw ingericht. Wij richten ons namelijk vanaf heden op het geven van Eerste Hulp onderwijs op scholen aan kinderen en jongeren, alsook geven we Eerstehulpinitiatie-lessen aan jeugdverenigingen. 

Bent u toch opzoek naar een actieve Jeugd Rode Kruis-kern? Kijk dan onderaan deze pagina voor enkele verwijzingen naar onze buur-afdelingen met een actieve JRK-kern. 

Eerste Hulp onderwijs op scholen

Vanuit onze Rode Kruis-afdeling werken wij samen met verschillende scholen waar wij op jaarlijkse basis Eerste Hulp initatielessen geven, in het jasje van Jeugd Rode Kruis. 

Dit doen we met enkele gemotiveerde Jeugdinitiatoren, dit zijn vrijwilligers van onze afdeling die alle kneepjes van Eerste Hulp op een gepaste manier kunnen uitleggen aan de kinderen; zo leren we ze op een speelse manier de basis van EHBO, 112 bellen, en het vier stappen principe:

  1. Veiligheid
  2. Beoordelen: wat is er aan de hand?
  3. Hulp vragen
  4. Eerste Hulp verlenen.

Wenst u meer informatie over de organisatie van een eerstehulpinitiatie op uw school of in uw vereniging? 
Laat het ons weten!

Jeugd@geel.rodekruis.be 

Eerstehulpinitiatie voor Jeugdleiders

Speciaal voor de jeugdverenigingen in Geel en Meerhout hebben wij een les ontwikkeld in het kader van een Eerstehulpinitiatie. Deze les duurt ongeveer 4 uur, waarin we de basis van eerste hulp behandelen.

Deze les is specifiek ontwikkeld voor jeugdverenigingen, zodat zij veilig op kamp en uitstappen kunnen gaan. 
De les wordt gegeven aan de leiding van de jeugdvereniging.

De inhoud van deze les is afgestemd met verschillende verenigingen, daarom weten we dat deze les precies aansluit bij de nood van jullie vereniging. Hebben jullie specifieke vragen? Deze verwerken we graag in de les!

Eerste Hulp - rugtas / EHBO-materiaal

Het Rode Kruis heeft speciaal voor jeugdverenigingen en scholen een samengestelde EHBO-tas beschikbaar.

Deze tas kan aangekocht worden via onze webshop, indien nodig helpen we u hier graag bij. 

De rugtas is van PAX, een bekend en kwalitatief zéér inorde merk voor Eerste Hulp-tassen en komt gevuld met een basisuitrusting om veilig mee op pad te vertrekken, plus een klein Eerste Hulp boek! Perfect toch?
De rugtas kan bij ons aangekocht worden voor €211. Neem hiervoor contact op met ons via het contactformulier, of met een mailtje naar vorming@geel.rodekruis.be of jeugd@geel.rodekruis.be, we nemen spoedig contact met u op; zo kunt u veilig op op uitstap of op kamp vertrekken.