* Opleidingen voor jongeren (6 tot 16 jaar)

Initiatie Huperdehup en Hiep Hiep Help (6- tot 10-jarigen)

Robbe is 7. Vorige week ging zijn papa onderuit met zijn wielerfiets. Hij hield er een paar stevige schaafwonden aan over. Maar Robbe zorgde voor een perfecte verzoriging, want hij is een Wond®kid!

Wat?

Een korte kennismaking met eerste hulp voor 6- tot 10-jarigen in een handig werkboekje. Samen  leren de kinderen hoe ze een huidwonde, een brandwonde en een bloedneus moeten verzorgen en hoe ze correct de 112 verwittigen. Er wordt gebruik gemaakt van heel leuke tekeningen, didactische foto's en spelmateriaal. In dit pakket wordt ook aandacht besteed aan de omgang met het slachtoffer na de eerste hulp.

Helpertje en Junior-Helper (10- tot 15-jarigen)

Wat doe jij als er een ongeval gebeurt: sta je met je handen in het haar of doe je of je neus bloedt? Of bied je toch liever op vakkundige wijze hulp?

Wie voor dat laatste kiest, is hier aan het goede adres. Voor jou zijn er de uitgebreidere cursussen Helpertje (voor kinderen tussen 10 en 12 jaar) en Junior-Helper (voor jongeren tussen 13 en 15 jaar). In deze opleidingen leert Jeugd Rode Kruis op een praktische wijze alles over hoe op te treden bij een ongeval. We leren jullie ook hoe er met het slachtoffer moet omgegaan worden en hoe jullie zelf hulp kunnen bieden.

Wat?

Zowel de cursus Helpertje als de cursus Junior-Helper zijn gespreid over tien lessen van twee uur. Je volgt een les per week en dit tijdens de weekends of op woensdagnamiddag. Je oefent met ongevalsimulanten en reanimatiepoppen hoe je moet reageren bij een ongeval. Je leert wonden verzorgen, kunstmatige ademhaling en hartmassage toedienen, transporttechnieken... Verder wordt de praktijk ondersteund met de nodige theoretische kennis over het lichaam, mogelijke letsels en het verzorgingsmateriaal. Kortom, je wordt in geen tijd een echte redder in nood.

 

Initiatie ResQ (14- tot 16-jarigen)

Tom is een kei in skaten. Elke vrije minuut brengt hij in het skatepark door. Zijn vrienden vinden hem een echte waaghals. Helaas eindigen zijn nieuwe kunstjes vaak met bebloede knieën en schaafwonden.

Tom maakt er geen probleem van, hij volgde niet voor niets Broodje Gewond!

Wat?

In deze boekje leren jongeren van 14 tot 16 wat ze moeten doen bij een ongeval en hoe ze correct de 112 moeten verwittigen. Bovendien leren en hoe ze een huidwonde, een brandwonde, een ernstige bloeding en een flauwte moeten verzorgen. In dit pakket wordt ook aandacht besteed aan de omgang met het slachtoffer na de eerste hulp. 

 

Voor meer info contacteer de link *contact opnemen of via vorming@eeklo-sint-laureins.rodekruis.be

150

Interventies in 2018

59

Vrijwilligers telt onze afdeling.

870

Donoren in 2018