Aangepaste vakanties

“Mijn man is gedeeltelijk verlamd na een hersenbloeding. Vroeger gingen we veel op reis, nu kan dat niet meer. Dankzij het Rode Kruis zijn we deze zomer toch een weekje samen weg geweest. Dat deed zo’n deugd!” Sigriet, 49 jaar.

Vakantie doet iedereen deugd. Daarom organiseert Rode Kruis-Vlaanderen Aangepaste vakanties voor personen die door hun handicap, ziekte of ouderdom moeilijk zonder begeleiding op reis kunnen. Natuurlijk kunnen hun mantelzorgers mee, want ook zij verdienen een zorgeloze en relaxte vakantie.

Zorgeloos genieten

Onze Aangepaste Vakanties zijn een vakantieformule die perfect is afgestemd op je noden. Je verblijft op een unieke locatie met aangepaste accommodatie en voorzieningen. Goed opgeleide Rode Kruisvrijwilligers zorgen dag en nacht voor je. Zo hoef je alleen nog maar te genieten. Je kiest zelf of je deelneemt aan de vele activiteiten en excursies.

Voor wie

  • Een aantal vakantieweken richt zich tot personen die door een fysieke handicap, ziekte of ouderdom moeilijk op vakantie kunnen gaan.
  • Daarnaast organiseren we vakantieweken speciaal voor mensen met een meervoudige of lichte/matige verstandelijke handicap.
  • Er zijn ook vakantieweken waarbij we extra plaatsen voorzien voor mensen met een hoge zorgzwaarte: mensen die een tillift nodig hebben, of mensen die de hulp nodig hebben van verschillende personen, enzovoort

Heb je vragen Contacteer Koen Haesaert, (+32) 0486/932658 of stel je vraag bij open vragen

Vakantieweken 2018

Contact opnemen

Zit je nog met vragen, stel ze hier dan helpen jou graag verder.

+ Contact
150

Interventies in 2018

59

Vrijwilligers telt onze afdeling.

889

Donoren in 2017