Opleiding

Een ongeval is snel gebeurd. Maar als je meteen hulp biedt, voorkom je vaak erger. Eerste hulp kan echt het verschil maken. Wees gerust, het is makkelijker dan je denkt. Met enkele eenvoudige handelingen kan je al veel doen. Wil je anderen kunnen helpen als er iets gebeurt? Thuis, op school, in de jeugdbeweging, in de sportclub of op het werk. Wij leren je hoe.

 • Opleidingen volgen in Duffel

  Rode Kruis afdeling Duffel biedt een gratis eerste hulp/helper cursus aan. Er wordt telkens een voorjaarscursus en een najaarscursus aangeboden. Tijdens deze cursus leer je kleine en grote wonden verzorgen, bloedingen stelpen, omgaan met verslikking, breuken, verstuikingen en ontwrichtingen. Ook vergiftigingen, hoofd- en wervelletsels, de aanpak van een hartaanval of een beroerte, alsook de reanimatie komen aan bod. Tevens kom je ook meer te weten over een flauwte, een hersenschudding, insecten- en tekenbeten, kortademigheid, hyperventilatie, onderkoeling, zonne- en hitteslag, epilepsie, koortsstuipen, diabetes, amputatie en zoveel meer.

  Vanaf 16 jaar kan je deelnemen aan deze cursus. Deelname is gratis. Het pakket (2 handboeken en dvd) kost 35 euro. De lessen gaan door in het Hulpdienstcentrum, Spoorweglaan 2, Duffel.

  Om u in te schrijven, of voor meer informatie, kan u terecht bij:

  + Cursus data te Duffel
 • Opleiding volgen te Sint-Katelijne-Waver

  Rode Kruis afdeling Duffel heeft een samenwerkingsverband met de afdeling Sint-Katelijne-Waver en biedt hierdoor een gratis eerste hulp/helper cursus aan te Sint-Katelijne-Waver. Tijdens deze cursus leer je kleine en grote wonden verzorgen, bloedingen stelpen, omgaan met verslikking, breuken, verstuikingen en ontwrichtingen. Ook vergiftigingen, hoofd- en wervelletsels, de aanpak van een hartaanval of een beroerte, alsook de reanimatie komen aan bod. Tevens kom je ook meer te weten over een flauwte, een hersenschudding, insecten- en tekenbeten, kortademigheid, hyperventilatie, onderkoeling, zonne- en hitteslag, epilepsie, koortsstuipen, diabetes, amputatie en zoveel meer.

  Vanaf 16 jaar kan je deelnemen aan deze cursus. Deelname is gratis. Het pakket (2 handboeken en dvd) kost 35 euro. De lessen gaan door in het OCMW, Wilsonstraat 28a, Sint-Katelijne-Waver.

  Om u in te schrijven, of voor meer informatie, kan u terecht bij:

  + Data cursus te SKW
 • Vorming organiseren in Duffel

  Wil je anderen kunnen helpen als er iets gebeurt ? Of wil je over een bepaald onderwerp een opleiding krijgen? Ja kan altijd zelf een cursus organiseren in Duffel. Neem gerust contact op en we bekijken samen met u welke mogelijkheden er zijn.

  + Zelf cursus organiseren
 • Vorming volgen of organiseren

  Wil je anderen kunnen helpen als er iets gebeurt en kan je niet op de vooropgestelde data komen in Duffel? Je kan in jouw buurt opleidingen volgen of zelf een opleiding organiseren.

  + Zoek een opleiding
33

Actieve vrijwilligers

190

Bloeddonoren per donatiemoment

50

cursisten per jaar