Volg een opleiding!

Een ongeval is snel gebeurd. Maar als je meteen hulp biedt, voorkom je vaak erger. Eerste hulp kan echt het verschil maken. Wees gerust, het is makkelijker dan je denkt. Met enkele eenvoudige handelingen kan je al veel doen. Wil je anderen kunnen helpen als er iets gebeurt? Thuis, op school, in de jeugdbeweging, in de sportclub of op het werk. Wij leren je hoe.

 • Basiscursus eerste hulp

  Wat leer je?

  Deze cursus is een basisopleiding. Je leert hoe je moet reageren in een noodsituatie en hoe je gepast eerste hulp kan verlenen. Ook de verzorging van vaak voorkomende aandoeningen komt aan bod. Als je slaagt voor het examen, krijg je een brevet.
   

  Voor wie?

  Iedereen mag deelnemen. Je bent minstens zestien jaar oud of je wordt zestien in het kalenderjaar waarin de cursus start.
   

  Hoe lang?

  12 uur + examen. Nadien kan je ook nog een uitgebreidere vervolgopleiding volgen om je eerste hulp kennis nog verder te ontwikkelen.
   

  Prijs?

  De cursus is gratis! Het handboek "Help, Eerste hulp voor iedereen!" kan je vrijblijvend aankopen
   

  Wanneer?

  klik op de onderstaande knop om een opleiding te zoeken, wens je op de hoogte gehouden worden wanneer we een cursus in Diest organiseren kan je ons HIER een seintje geven!
  + Zoek een opleiding
105

Centraal oproepnummer Rode Kruis

112

telefoonnummer dringende hulp