Ziekenwagen uit dienst

11/10/18

Na 11 jaar dienst is er besloten om de oudste ziekenwagen in ons wagenpark uit dienst te stellen. Aangezien het voertuig al een behoorlijke leeftijd heeft en de onderhoudskosten te hoog opliepen werd het tijd om dit voertuig op 'pensioen' te sturen.

In 2007 hadden we de ziekenwagen aangekocht na een zeer succesvolle stickerverkoop. Onze afdeling maakte toen een enorme groei mee en de focus werd gegeven op kwalitatieve dienstverlening met de meest moderne snufjes. Echter de laaste jaren hadden we enorm veel onderhoudskosten waardoor we beslist hebben in 2016 om een nieuw voertuig aan te schaffen zodat we in de toekomst konden denken aan vervanging.

Welke impact heeft dit nu?

Voor de bevolking zal dit weinig impact hebben. De afdeling blijft steeds met een ziekenwagen beschikbaar voor zowel preventieve opdrachten, ziekenvervoer en rampenwerking.

Toekomstvisie

De afdeling blijft investeren in kwalitatieve hulpverlening zodat we op elk moment de beste zorg kunnen verlenen aan diegene die het nodig heeft. Zo breiden we onze rampenparaatheid uit, en zal de rest van het wagenpark in de toekomst een grote metamorfose meemaken.
Sinds de aanslagen van 22 maart 2016 zijn er op vlak van wetgeving enorme veranderingen doorgevoerd. Dit omvat niet alleen het uiterlijk van onze voertuigen, maar ook de inhoud ervan. Rode Kruis-Vlaanderen volgt de wetgeving die opgelegd is in het kader van de dringende geneeskundige hulpverlening en al de voertuigen zijn op dezelfde manier uitgerust zoals de ziekenwagens die actief zijn in het kader van dienst 112.


Verwante items

  • “Wil jij ons steunen en de afdeling helpen groeien?”

    Kristof Vlaeyen PR Verantwoordelijke

105

Centraal oproepnummer Rode Kruis

112

telefoonnummer dringende hulp