Week van de vrijwilliger, onze lokale helden!

09/03/18

Van 3 tot 11 maart 2018 is het de week van de vrijwilliger.

Bij Rode Kruis Diest kunnen we steeds rekenen op de steun van een 50-tal vrijwilligers. Sommigen geven les, anderen zorgen dan weer voor een fijne babbel bij de zorgbib, het grootste deel helpt mee met preventieve acties en met de bloedinzamelingen. 

Maar er zijn toch enkele vrijwilligers die onvoorwaardelijk niet van ophouden weten, met onze grootste waardering!

We willen je graag laten kennis maken met Herman en Marcella. En wij willen hun promt benoemen als vrijwilliger van de week. Of van de maand... Wat zeggen we, van het jaar! 

Waarom? Dat vertellen we je graag!

Herman en Marcella zijn intussen al tientallen jaren vrijwilliger bij onze afdeling en zijn verantwoordelijk voor de bloedinzamelingen op ons grondgebied. 
Een tijd geleden heeft Herman daags voor een bloedinzameling doorging in Diest een zware hartaanval gekregen, hij is hierbij letterlijk door het oog van de naald gekropen. Nadien volgde een zware periode van revalidatie en helaas moest herman ook een amputatie ondergaan. Marcella heeft hem altijd bijgestaan en bleef ook zorgen dat de bloedinzamelingen niet ophielden. 

Herman wist uiteraard niet van opgeven en na een tijd was hij uiteraard niet te houden om terug te komen helpen op de bloedinzamelingen, dit liep niet altijd makkelijk maar gelukkig mocht hij op enkele helpende handen rekenen.

Stilzitten is niets voor mij, ik ga door tot ik niet meer kan of mag!

Helaas kreeg Marcella vorig jaar ook een ongeluk met de fiets waardoor ze zelf een lange revalidatie tegemoed ging. Stilzitten was geen optie, dus stonden ze uiteindelijk samen weer snel klaar om de bloedinzamelingen in goede banen te leiden.

Herman en Marcella, vanwege heel de afdeling. Een welverdiende 'dankjewel' voor jullie inzet !


Verwante items

105

Centraal oproepnummer Rode Kruis

112

telefoonnummer dringende hulp