Rode Kruis Diest, in een nieuw jasje!

05/06/17

Rode Kruis Diest in het nieuw, dat mag je wel letterlijk nemen. Na de succesvolle stickerverkoop springen we mee op de kar om vernieuwing te brengen.

Om zowel de zichtbaarheid te verhogen van onze vrijwilligers, alsook een modernere uitstraling te verkrijgen zijn al onze vrijwilligers in het nieuw gestoken.

Waarom veranderen? Mensen herkende het Rode Kruis toch?

Dat is waar, maar wedden dat je ze nu nog beter gaat terugvinden? De interventiekledij volgt de EN471 voor hoge zichtbaarheid voor signalisatiekledij. Zo kunnen onze vrijwilligers bijvoorbeeld 's nachts veiliger werken op de openbare weg.

daarnaast willen we ook moderniseren. De laatste jaren hebben we reeds forse investeringen gedaan in nieuw materiaal, ook een frisse, nieuwe uitstraling hoort daarbij.

Nieuwe interventiewagen

Naast de investeringen in de kledij is nu ook ons nieuw voertuig aangekomen. Nadat onze vorige materiaalwagen niet meer voldeed aan onze vereisten zijn we op zoek gegaan naar een nieuw alternatief.

Een van onze vereisten was dat we zowel dezelfde hoeveelheid materiaal konden vervoeren, maar daarnaast ook het nodige personeel. Het nieuwe voertuig is een Opel Movano L3H2, met de mogelijkheid om 7 personen te vervoeren, maar ook beschikken we over een groot laadvermogen. In de toekomst zal het voertuig ook nog uitgerust worden met de nodige signalisatie.

Ook de voertuigen zijn in een nieuw jasje gestoken, ook om de moderne uitstraling te garanderen werd het voertuig beletterd volgens de nieuwe huisstijl van Rode Kruis Vlaanderen.


Verwante items

105

Centraal oproepnummer Rode Kruis

112

telefoonnummer dringende hulp