Opleidingen organiseren

Basiscursus Eerste Hulp

Kleine broer schaaft zijn elleboog, zus verzwikt haar voet tijdens een wandeling, opa grijpt naar zijn borstkas wanneer hij van de trap afkomt, grote zus maakt spagetti voor haar kotgenoten en verbrandt zich...

Allemaal situaties waarbij kennis van eerste hulp goed van pas komt. Wie de cursus Eerste Hulp van Rode Kruis Destelbergen gevolgd heeft, weet perfect wat er te doen staat.

De cursus Eerste Hulp is gratis en bovendien kort maar krachtig: op 12 uur tijd ben je in staat om hulp te verlenen bij tal van eerstehulpsituaties. Kleine en grote wonden verzorgen, bloedingen stelpen, omgaan met verslikking, breuken, verstuikingen en ontwrichtingen: je leert het allemaal.

Ook vergiftigingen en hoofd- en wervelletsels komen aan bod, en de aanpak van een hartaanval of beroerte. Bovendien leer je reanimeren. En het belangrijkste van allemaal, je leert hoe je een eerstehulpsituatie moet inschatten en aanpakken, of het nu om een groot of klein ongeval gaat.

Op het einde van de cursus kan je de opgedane kennis testen. Wie slaagt krijgt het breve Eerste Hulp.

 

Vervolgcursus Helper

Meer eerste hulp leren? Wie na de basiscursus Eerste Hulp op zijn honger is blijven zitten, of wie zijn eerstehulpvaardigheden wil verfijnen, kan terecht bij Rode Kruis Destelbergen voor de vervolgcursus Helper van 12 uur.

Ook deze opleiding is gratis.

Tijdens de cursus Helper kom je meer te weten over flauwte, hersenschudding, insectenbeten en tekenbeten, kortademigheid , hyperventilatie, onderkoeling, zonneslag en hitteslag, epilepsie, koortstuipen, diabetes en amputatie.

Op het einde van de cursus kan je de opgedane kennis testen. Wie slaagt krijg het brevet Helper

GEWOON DOEN!

ONZE CURSUS IN HET NAJAAR IS REEDS VOLZET!

 

Voor EHBO-initiaties voor kinderen tussen 6 en 16 jaar kan je terecht bij Jeugd Rode Kruis.