Mysterieuze actie van Jeugd Rode Kruis trekt aandacht in centrum Brugge

Wie zijn wij?

Jeugd Rode Kruis is ervan overtuigd dat ook kinderen en jongeren eerste hulp kunnen leren. Naast het organiseren van boeiende eerstehulpinitiaties zijn wij een laagdrempelige jeugdbeweging met een driewekelijkse werking op zaterdagnamiddag, zonder inschrijvingsgeld. Om de drie weken is er in ons lokaal in Brugge een vrijblijvende activiteit, waar je met leeftijdsgenoten naar hartelust kan komen ravotten. Iedereen van 6 tot 16 jaar is welkom om bij ons te komen spelen!

Sjaaltjesactie

Bij veel mensen doet het Jeugd Rode Kruis geen belletje rinkelen. Naast de werking doorheen het jaar organiseert Jeugd Rode Kruis Brugge elk jaar een zomerkamp. Naar aanleiding daarvan trok de leiding de aandacht door in het holst van de nacht in centrum Brugge aan alle standbeelden een sjaaltje van Jeugd Rode Kruis rond de nek te hangen. De nacht dat Brugge kennis maakte met het Jeugd Rode Kruis: de jeugdbeweging voor iedereen! Het spectaculaire filmpje is terug te vinden op onze Facebookpagina: Jeugd Rode Kruis-Brugge.

Zomerkamp

Heeft je zoon of dochter zin in een week ravotten door de bossen? Maken ze graag gedurende een halve namiddag kennis met EHBO? Verorber je tussen de spellen door met plezier een overheerlijke maaltijd van onze kookploeg? Dan is het zomerkamp van Jeugd Rode Kruis zeker iets voor jou! 

Data: 12 tot en met 18 augustus 2022 
Locatie: De Witte Hoeve, Zichem 
Deelnameprijs: €130 per persoon. Het kamp is fiscaal aftrekbaar, waardoor je meer dan 70% van dit bedrag terug zal krijgen. 
Vervoer: we vertrekken met de trein vanuit het station van Brugge.

De inschrijvingen zijn vanaf vandaag geopend!

Wat onderscheidt Jeugd Rode Kruis van de andere jeugdbewegingen in Brugge?

Jeugd Rode Kruis wil elk kind de kans geven om te kunnen deelnemen aan de tofste spelletjes. Onze jeugdbeweging en initiaties zijn volledig gratis, we vragen geen lid- of inschrijvingsgeld. Je hoeft je niet op voorhand in te schrijven voor de activiteiten op zaterdagnamiddag, iedereen is welkom om te komen. Er is zelfs geen verplicht uniform, zelfs het sjaaltje niet! 

In de zomervakantie sturen veel ouders hun kind op kamp. Vele van deze kampen kosten handenvol geld en ouders zitten gekluisterd voor hun computer om toch maar op tijd te kunnen inschrijven. Jeugd Rode Kruis wil echter iedereen de kans geven om prachtige herinneringen te maken tijdens de zomermaanden. Ben je tussen de 6 en de 16 jaar? Dan is ons zomerkamp sowieso iets voor jou! Heb je nog vragen? Aarzel niet om ons een berichtje te sturen op Facebook, Instagram, of via e-mail .

CONTACT:

E-mail: jeugd@brugge.rodekruis.be

GSM: 0475 79 08 94

Adres: Kleine Monnikenwerve 10, 8000 Brugge

Contactpersoon: Ward Rombaut - Afdelingsverantwoordelijke Jeugd Rode Kruis-brugge

Fysiek contact: Zaterdag 7 mei van 14u - 17u organiseert Jeugd Rode Kruis een spelnamiddag voor alle kinderen tussen de 6 en 16 jaar. Van 12u tot 20u is onze ploeg te vinden in ons lokaal (Kleine Monnikenwerve 10, 8000 Brugge)


Facebook: facebook.com/JRKBrugge

Instagram: https://instagram.com/jrkbrugge

Website: rodekruis.be/afdeling/brugge/wat-doen-we/jeugd-rode-kruis