De afdeling geeft diverse opleidingen, zowel voor particulieren als verenigingen.

Een ongeval is snel gebeurd. Maar als je meteen hulp biedt, voorkom je vaak erger. Eerste hulp kan echt het verschil maken. Wees gerust, het is makkelijker dan je denkt. Met enkele eenvoudige handelingen kan je al veel doen. Wil je anderen kunnen helpen als er iets gebeurt? Thuis, op school, in de jeugdbeweging, in de sportclub of op het werk. Wij leren je hoe.

 • Cursus Eerste Hulp Bij Ongeval

  Je leert kleine en grote wonden verzorgen, bloedingen stelpen, omgaan met verslikking, breuken, verstuikingen en ontwrichtingen. Ook vergiftigingen en hoofd- en wervelletsels komen aan bod, en de aanpak van een hartaanval of een beroerte. Bovendien leer je reanimeren. En het belangrijkste van allemaal, je leert hoe je zo’n eerste hulpsituatie nu eigenlijk aanpakt, of het nu om een groot of een klein ongeval gaat.

  + Bekijk
 • Cursus Helper

  Ben ja na de cursus Eerste Hulp op je honger blijven zitten? Wil je je vaardigheden verder verfijnen? Volg dan de cursus Helper, die eveneens 12 uur duurt. Je komt er meer te weten over flauwte, hersenschudding, insectensteken en tekenbeten, kortademigheid, hyperventilatie, onderkoeling, zonneslag en hitteslag, epilepsie, koortsstuipen, diabetes en amputatie.

  + Bekijk
 • Reanimeren en difibrilleren

  In deze korte cursus van 3 uur leer je praktijkgericht reanimeren en het gebruik van een AED-toestel. Veel gemeenten investeren in zulke toestellen. Uw kennis ervan kan het verschil maken.

  + Bekijk
 • Activiteit op maat

  Je bent verantwoordelijke van een sportclub, een school, een fanfare, een culturele vereniging enz... Kortom je werkt met mensen. Is het dan geen geruststellend gevoel dat je gewapend kunt zijn tegen gebeurlijke ongevallen, letsels, hoe je moet reageren op sommige ziektesymptomen enz...

  Naast het aanleren van de basistechnieken reanimatie en het gebruik van een AED passen wij de cursus aan op welke risico's het meest waarschijnlijk zijn binnen uw organisatie.

  + Bekijk
 • “Uw contact G. 0496 93 58 80”

  Nick Vander Schaeghe Verantw. vorming

Inschrijven of informatie: 

vorming@bredene.rodekruis.be
G. 0496 93 58 80

 

 

1955

Gepresteerde uren op prev. diensten 2018

723

Bloedafnames in 2018

38

Vrijwilligers op dit moment