Zit je met een ei?

11/03/19

Zit je met een ei? Wij ook! Wij hebben je nodig!

Net zoals bij je eerste schooldag of je eerste kus gaat er een nieuwe wereld voor je open. Je eerste keer bloed geven is ook bijzonder. Niet alleen voor jou, ook voor de patiënt die jij er weer bovenop helpt!

Met je bloedgift help je heel wat mensen die bloed of afgeleiden nodig hebben. Help helpen en zoals op zoveel momenten in het leven is het “de eerste keer” die je moet overwinnen. Wij staan klaar om je te helpen. Elk jaar hebben we nieuwe donoren nodig om genoeg bloed, plasma en plaatjes te kunnen blijven leveren aan iedereen die ze nodig heeft. In 2019 hebben we  40.000 nieuwe donoren nodig om ervoor te zorgen dat we de bloedvoorraad op peil kunnen houden. Stel je voor: jij kan zomaar het leven van iemand redden, gewoon door bloed te geven. Dus waarop wacht je?

 Ben je tussen 18 en 66 jaar en verkeer je in goede gezondheid? Perfect! Aarzel geen seconde en word donor. Goed om te weten: als je voor het eerst doneert voor je 66ste, kan je dat blijven doen tot 71 jaar!

We roepen mensen die hun eerste keer bloed gaan geven op om een selfie te nemen en die te posten op sociale media met de #Mijneerstekeer. Bovendien word je nog eens beloond met lekkere paaseitjes aangeboden door NatraJacali Bredene.

Wist je dat:
·       we elke week 6.000 bloeddonoren nodig hebben?
·       bloed geven 4x per jaar mag?
·       de eerste keer bloed geven maar 1 uurtje duurt?
·       je een zelftest kan doen als je twijfelt of je bloed mag geven? 
·       de gemiddelde leeftijd waarop iemand voor de allereerste keer bloed komt geven 30 jaar is?

 Is deze uitdaging iets voor jou? Kom dan zeker langs!
·       Wanneer? Dinsdag 2 of maandag 8 april 2019 van 17.00u - 19.30u
·       Waar? Gemeenschapscentrum Hubert Beuselinck: Ingang verenigingen,
Prinses Elisabethlaan 47, 8450 Bredene

 Zit je nog met vragen? Dan kan je altijd terecht bij onze afdelingsverantwoordelijke Bloed en Plasma: Dany Butaye: bloed@bredene.rodekruis.be 


461

Verzorgingen in 2018

723

Bloedafnames in 2018

38

Vrijwilligers op dit moment