Een cursus op maat.

13/12/19

Rode Kruis-Bredene biedt al geruime tijd "cursussen op maat" aan voor Bredense verenigingen en sportclubs. Deze cursus is gratis en wordt op het "lijf" van de vereniging of sportclub gegeven door ervaren lesgevers. Niet alleen theorie maar ook de praktijk komt ruim aanbod. Hieronder vind je een getuigenis van Volley-Bredene die onlangs zo'n cursus volgde.

"Onze sportclub telt een 130-tal spelende leden. Hoe goed we ook preventief ongevallen proberen te voorkomen, worden we nu en dan geconfronteerd met kleine maar soms ook grote letsels. Vaak is de eerste reactie van omstaanders een bezorgde blik waarna men spontaan wil helpen. Alleen is de kennis om een gerichte EHBO toe te passen niet altijd aanwezig.

Dat was de motivatie om even te rade te gaan bij experts. Na een eenvoudig mailtje gericht aan het lokale Rode Kruis, kreeg ik onmiddellijk een vriendelijk berichtje terug. Meteen kregen we antwoord op onze vraag: Ja, we kunnen een opleiding aanbieden aan jullie sportverenigingen op maat van je sportclub! Als kers op de taart, voor lokale sportclubs is dat zelfs gratis! Gratis bestaat dus tòch nog!

Al snel werd een datum vastgeprikt. Trainers en ploegbegeleiders alsook geïnteresseerde ouders werden aangesproken en de deelnemerslijst die tot 20 inschrijvingen mocht tellen dikte vanzelf aan. Zo snel als de tijd tikt, stond de opleidingsavond voor de deur.

Stipt om 19:00u startte de opleiding. Een enthousiaste trainer stak meteen van wal. Een overzicht van de opleidingsavond werd gegeven. Al snel bleek dat het heel gericht zou worden, zoals we in gedachten hadden.
De letsels die het meest voorkomen kwamen allemaal aan bod en het bleef niet bij de theorie. Oefenen deden we voldoende en interactie was er evenzeer. Praktijkvoorbeelden werden erbij gehaald en ervaringen werden volop gedeeld. De opleiding van 3 uur heeft ons zeer veel bijgebracht, alle deelnemers waren stuk voor stuk enthousiast.

De opleiding werd afgesloten met een korte samenvatting en een groepsfoto!
We kunnen alleen maar elke club aanraden om deze opleiding te volgen. Naast wat we allemaal geleerd hebben was het ook nog een gezellige avond die ook gerust als vorm van teambuilding kan gezien worden.

Onze speciale dank aan de mensen van het Rode Kruis Bredene, die ons met alle zorg en op een professionele manier cruciale kennis hebben bijgebracht.

Pascal Looffen, Voorzitter Volley Bredene"

Wens je ook zo'n opleiding voor uw vereniging?
Klik op deze link voor de nodige informatie: Cursus op maat

HELP HELPEN 
groepsfoto cursus op maat Volley Bredene


461

Verzorgingen in 2018

723

Bloedafnames in 2018

38

Vrijwilligers op dit moment