Hulpdienst

Onze goed opgeleide hulpdienstvrijwilligers staan klaar met professioneel materiaal tijdens een preventieve hulpactie of bij rampen. 

Waar veel mensen samen komen, is er een verhoogd risico op ongevallen. Organiseer je een groot evenement, concert, sportwedstrijd of een andere activiteit? Je kunt op ons een beroep doen voor een preventieve hulpactie. 

Je bent ons vast al wel tegengekomen bij activiteiten in Boechout-Vremde of elders in de provincie Antwerpen. Tijdens deze preventieve hulpacties zorgen we ervoor dat eventuele slachtoffers snel en met de nodige vakkennis verzorgd worden. Onze vrijwilligers geven graag een stukje van hun vrije tijd om anderen te helpen. 

Hulp verlenen bij rampen is voor het Rode Kruis een basisopdracht. Onze vrijwilligers maken in een rampsituatie deel uit van de hulpverleningsketen. Zo werden we al ingezet bij het helpen met de evacuatie en de opvang van bewoners/omwonenden/festivalgangers, het verzorgen van slachtoffers en/of het vervoeren van slachtoffers met onze ziekenwagen naar het ziekenhuis. 

Heb jij zin om mee te helpen? 

Klik hier voor de contactgegevens van de verantwoordelijke Hulpdienst.